szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az okostelefonok akkumulátorának kímélése érdekében remek ötleten dolgozik egy fejlesztő csapat: ha elsötétül a képernyő, a program automatikusan bezárja a háttérben feleslegesen futó alkalmazásokat.

Szakértőknek már elérhetővé tették a Hush-t, így a GitHub közössége együtt dolgozik azon, hogy mihamarabb elérhető legyen bárki számára, ugyanis a program nagyon hatékonyan növeli az okostelefonok üzemidejét. Az ötlet maga egyszerű és nagyszerű: amint lezárul, azaz elsötétül a képernyő, automatikusan lezárja a háttérben feleslegesen futó alkalmazásokat.

A Hush a felhasználó szokásait elemezve dönti el, hogy mely appok háttérben működését lehet nélkülözni, csak a legfontosabbakat nem zárja le. Manuálisan erre persze nekünk is van lehetőségünk, de nyilván nem élünk vele minden egyes alkalommal. A Hush viszont igen, az automatikus program tehát óriási segítség, de nemcsak a kényelem szempontjából: fejlesztői szerint átlagosan körülbelül 16 százalékkal növeli az üzemidőt.

Persze más praktikák is léteznek e cél érdekében, például ezt a korábban ajánlott ingyenes alkalmazást is erre találták ki, egy másik szolgáltatás pedig megmutatja mely appokat kellene törölni, hogy tovább bírja a mobil egy feltöltéssel.

Ha értesülni szeretne az új alkalmazás megjelenéséről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A pénteki 20 fok után szombaton a hegyekben havazhat

A pénteki 20 fok után szombaton a hegyekben havazhat

"Kósa Lajos azt mondta, nyugodtan írjam alá, nem lesz bajom belőle"

"Kósa Lajos azt mondta, nyugodtan írjam alá, nem lesz bajom belőle"

Az anális koronavírusteszt a legújabb téma Kínában

Az anális koronavírusteszt a legújabb téma Kínában