szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gondoljon arra a cégre, amelynek a gondolkodásától , egész ökoszisztémájától a legmesszebbre áll a Linux. Hát éppen ez a cég fejleszt most Linux-disztribúciót.

Ismerve zárt, exkluzív ökoszisztémáját, már az is meglepő volt, hogy Androidra és iOS-re készített termékeket a Microsoft, de mi ez ahhoz képest, hogy most egy olyan operációs rendszeren dolgozik, amelyik Linuxra (nem tévedés, Linuxra) épül.

Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a Microsoft már korábban is sokat hozzátett a Linux-közösség munkájához, illetve az, hogy ezt az operációs rendszert nem egyedi felhasználók, hanem adatközpontok számára készíti.

©

Az úgynevezett Azure Cloud Switch (ACS) a Microsoft megfogalmazásában egy moduláris keresztplatform operációs rendszer, amely Linuxra épül, és hálózati eszközökön futtatnák. A tervek szerint lehetővé tenné a gyorsabb szoftvertesztelést és hibakeresést. Mivel Linuxon fut, lehetősége lesz microsoftos, nyílt forráskódú és harmadik féltől származó alkalmazásokat is használni, valamint lehetővé tenné a kommunikációt a különböző gyártóktól származó hálózati eszközök között.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meggyilkolták Irán egyik vezető atomtudósát

Meggyilkolták Irán egyik vezető atomtudósát

Dézsi Csaba András: Nem a falnak nekimenő ember vagyok

Dézsi Csaba András: Nem a falnak nekimenő ember vagyok

Brüsszelben a B-tervet készítik elő magyar és lengyel blokkolás miatt

Brüsszelben a B-tervet készítik elő magyar és lengyel blokkolás miatt