szerző:
hvg.hu

A május óta ingyen nyomogatható előzetes verzió után kedden végleges formájában is megjelent a Microsoft irodai szoftvercsomagjának 2016-os kiadása.

A 2016-os verziószámot kapott programcsomag az lesz az első olyan Office, amit kifejezetten a Windows 10-re írtak a fejlesztők. A megjelenésben és funkcionalitásban is új Word, Excel, PowerPoint, OneNote és Outlook programokat tartalmazó csomag egyik legfontosabb funkcionális újdonságát a bővítmények jelentik: a szoftverekhez – ahogy ezt a böngészők esetében már megszoktuk – harmadik fél fejlesztett, funkcióbővítő bővítményeket lehet majd telepíteni. (Ha a fejlesztők ráharapnak-e a lehetőségre, és érkeznek-e majd érdekes, hasznos kiterjesztések.)

Szintén fontos újítás, hogy a Wordben egyszerre többen is dolgozhatnak egy-egy dokumentumon – a Microsoft ezzel felzárkózott a hasonlót évek óta kínáló Google mögé. (Ugyanakkor az is igaz, hogy a Google dokumentumszerkesztő webalkalmazásainál ugyanakkor jóval több funkcióval rendelkeznek a Microsoft-féle programok.) Az Excelben újfajta grafikonok is elérhetők.

A programok okosabb keresővel vannak felszerelve, és az sem utolsó, hogy az eddigieknél komolyabban felkészítették őket a többplatformos (PC, Mac, böngésző, mobil, tablet) használatra.

©

Microsoft oldaláról letölthető Office egyszemélyes verziója havi 2099 forintba vagy évi 20 999 forintba kerül. Az 5-5 gépen és 5-5 telefonon használható családi verzió éves ára 30 ezer forint. Minden esetben minden felhasználónak jár 1 TB-nyi OneDrive-tárhely. A vállalati verzióért munkatársanként 4-12 eurót kell fizetni havonta.

Az Office 2016 otthoni, egy számítógépre telepíthető változatban dobozos formában, egyösszegben is megvásárolható, ebben az esetben 45 ezer forintot kérnek érte.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!