szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A május óta ingyen nyomogatható előzetes verzió után kedden végleges formájában is megjelent a Microsoft irodai szoftvercsomagjának 2016-os kiadása.

A 2016-os verziószámot kapott programcsomag az lesz az első olyan Office, amit kifejezetten a Windows 10-re írtak a fejlesztők. A megjelenésben és funkcionalitásban is új Word, Excel, PowerPoint, OneNote és Outlook programokat tartalmazó csomag egyik legfontosabb funkcionális újdonságát a bővítmények jelentik: a szoftverekhez – ahogy ezt a böngészők esetében már megszoktuk – harmadik fél fejlesztett, funkcióbővítő bővítményeket lehet majd telepíteni. (Ha a fejlesztők ráharapnak-e a lehetőségre, és érkeznek-e majd érdekes, hasznos kiterjesztések.)

Szintén fontos újítás, hogy a Wordben egyszerre többen is dolgozhatnak egy-egy dokumentumon – a Microsoft ezzel felzárkózott a hasonlót évek óta kínáló Google mögé. (Ugyanakkor az is igaz, hogy a Google dokumentumszerkesztő webalkalmazásainál ugyanakkor jóval több funkcióval rendelkeznek a Microsoft-féle programok.) Az Excelben újfajta grafikonok is elérhetők.

A programok okosabb keresővel vannak felszerelve, és az sem utolsó, hogy az eddigieknél komolyabban felkészítették őket a többplatformos (PC, Mac, böngésző, mobil, tablet) használatra.

©

Microsoft oldaláról letölthető Office egyszemélyes verziója havi 2099 forintba vagy évi 20 999 forintba kerül. Az 5-5 gépen és 5-5 telefonon használható családi verzió éves ára 30 ezer forint. Minden esetben minden felhasználónak jár 1 TB-nyi OneDrive-tárhely. A vállalati verzióért munkatársanként 4-12 eurót kell fizetni havonta.

Az Office 2016 otthoni, egy számítógépre telepíthető változatban dobozos formában, egyösszegben is megvásárolható, ebben az esetben 45 ezer forintot kérnek érte.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!