szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Microsoft egy roppant hasznos eszközt integrált új operációs rendszerébe.

Jó pár különféle alkalmazást, webszolgáltatást bevethetünk, ha pdf fájllá alakítanánk át képeinket, dokumentumainkat. Azonban azoknak, akik Windows 10-et használnak, nem lesz szükségük ezekre, nem kell semmit telepíteniük, sőt internetkapcsolatra sincs szükség, a pdf-konverter ugyanis már benne van az operációs rendszerben.

Ahhoz, hogy elérjük, egyszerűen meg kell nyitni valamelyik szövegszerkesztőben (pl. MS Word) a dokumentumot vagy képszerkesztőben (akár a Paintben, de akár az IrfanView-ban) a képet, majd a Nyomtatásra (Print) kell kattintani, függetlenül attól, hogy kapcsolódik-e avagy sem nyomtató a géphez.

©

A felbukkanó ablakban a Printer lehetőségnél feltűnik egy új opció: Microsoft Print to PDF. Az oldalon több beállítást is tehetünk, majd kattintsunk a Printre. Ekkor azonban nem a nyomtató kel életre, hanem egy mentési ablak tűnik fel, ahol beállíthatjuk, hogy milyen néven és melyik mappába kerüljön az immár pdf-fé alakított fájl.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Menet közben esett le a kormánya egy autóversenyzőnek – videó

Menet közben esett le a kormánya egy autóversenyzőnek – videó

Tényleg veszélyes készpénzt használni járvány idején? Itt a legújabb válasz

Tényleg veszélyes készpénzt használni járvány idején? Itt a legújabb válasz

Magyar EP-képviselők: Az Európai Unió végét jelentheti, ha engednek Orbánnak

Magyar EP-képviselők: Az Európai Unió végét jelentheti, ha engednek Orbánnak