szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Duolingo nem csak a nyelvtanulásban segít, hanem a nyelvtudás szintjének ellenőrzésében is. Fizetős felmérésük már régóta van, most pedig itt az ingyenes gyorsteszt.

Fejlesztői szerint a Duolingo Quick Test által adott vizsgaeredmény igazodik a nyelvtudás szintjét Európa-szerte bekalibráló Közös Európai Referenciakerethez, és összhangban van a népszerű, 250 dollárba kerülő standardizált, TOEFL nyelvvizsga értékelési rendszerével is.

Ezzel együtt a Duolingo Quick Test nem ér fel egy nyelvvizsga erejével, inkább becslés szintű eredményt ad, ami arra tökéletes, hogy mindenki felmérhesse a tudását, mielőtt például állásra vagy oktatási programra jelentkezik, vizsgára készül. A passzív nyelvtudást mérő teszt eredmény abban is segít, hogy mindenki saját tudásszintjéhez illeszkedve tervezheti meg a további nyelvtanulását.

©

A gyorsteszt Duolingo Quick Test névre hallgat, ide kattintva azonnal indítható, az ingyenes "Gyorsteszt" / "Quick Test" lehetőséget kell választani. Aki inkább telefonján szeretné, annak jó hír, hogy iPhone-ra és androidos készülékekre alkalmazásként is lehet telepíteni.

A kitöltés egyéni tempótól függően nagyjából 5-10 percet vesz igénybe. Ezután azonnal megmutatja meg a rendszer a gyorsteszt százalékos eredményét, egy tanúsítványban, ami hozzáadható a személyes LinkedIn-profilhoz is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lemondott Pilismarót képviselő-testülete

Lemondott Pilismarót képviselő-testülete

A spanyol kormány üzeni: a fiatalok hordjanak maszkot, mert miattuk halnak meg az idősek

A spanyol kormány üzeni: a fiatalok hordjanak maszkot, mert miattuk halnak meg az idősek

Gyilkos iróniával és áthallásokkal teli portré jelent meg Rákosi Mátyásról

Gyilkos iróniával és áthallásokkal teli portré jelent meg Rákosi Mátyásról