szerző:
hvg.hu

Ha szereti rajzolni és a fotóit szerkeszteni is, akkor a kettőhöz együtt itt egy példátlanul egyszerű és jól működő alkalmazás, méghozzá ingyen.

Sok fotós alkalmazásban lehet rajzzal is feldobni a képeket, de ha csak ezzel a módszerrel szeretné szerkeszteni őket, akkor Androidra ingyen letölthető Inkboard tűnik a leginkább érdekesnek. Ez az új alkalmazás ugyanis faék egyszerűségű, de szerintünk példátlanul jó is, mert ugyan nem lehet benne sok szín közül választani, de pont azokat az eszközöket adja a kezünkbe, amelyeket iskolás korunkban használ(t)unk.

©

Az alkalmazásba lépve a jobb alsó sarokban a plusz ikonra kell nyomni, majd a "Select Photo" révén kiválasztani a szerkeszteni kívánt fotót, vagy készíteni egyet a "Camera" lehetőséggel. Ha ez megvan, máris megjelenik a kép, alul pedig a nem éppen túlbonyolított eszköztár. Néhány alapvető színben látható az összes közismert írószer (ceruza, toll, zsírkréta, filctoll, kiemelő, radír).

Csak meg kell érintenie azt, amelyiket használni kívánja, és ujjával rajzolhat is a fotón. Az eszköztár bal oldalán a két ikonnal visszavonhatja és újra megjelenítheti változtatásait. Ha kész van, a "Save" lehetőségre kattintva elmentheti a művet, majd a megosztás ikonnal közzé is teheti.

Amennyiben nem fotóra, hanem üres "lapra" szeretne rajzolni mobilján vagy táblagépén, akkor ezt a korábban ajánlott ingyenes alkalmazást érdemes kipróbálnia.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!