szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az alábbi app telepítése után egészen különleges telefonkönyv birtokába jutunk, sőt ingyenes internetes hívásokat is bonyolíthatunk.

A Caret nevű iOS-re és Androidra is elérhető alkalmazás egy egészen különleges telefonkönyvet is rátesz a készülékünkre, mellette persze a régi is megmarad.

Hogy miért érdemes akkor telepíteni? Például azért, mert beállíthatjuk rajta, hogy elérhetők vagyunk avagy sem, netalán autót vezetünk, nem vagyunk az irodában stb. Ezt akár automatizálni is lehet olyan módon, hogy ha fejjel lefelé tesszük a készüléket, akkor máris a nem elérhető státusz lép életbe. Ezt persze csak azok láthatják, akik szintén telepítették az alkalmazást, illetve mi is csak velük kapcsolatban láthatjuk ezt. Hasonló a helyzet az ingyenes netes (VoIP) hívásokkal is, mindkét félnek telepítenie kell az appot, ami azonban ingyenes.

©

Szűrőket határozhatunk meg kontaktjainkhoz, hogy könnyebb legyen a keresés közöttük, és a hagyományos telefonkönyv Kedvencek listájához hasonlóan itt VIP partnereinket gyűjthetjük csokorba, de osztályozhatjuk is például megbízhatóság szempontjából kontaktjainkat. Még azt is láthatjuk, hogy ki van a közelünkben a partnerünk közül, feltéve, hogy nála is telepítve van a Caret.

Az app letöltése után meg kell adni a telefonszámunkat, majd beütni a visszaigazoló SMS-ben kapott kódot, és máris használhatjuk az alkalmazást. Ami igencsak hasznos: magyar nyelvű útmutatót kapunk hozzá, így könnyen elsajátítható a használata. Mint említettük, a Caret számos funkciója akkor használható ki igazán, ha minél többen letöltik partnereink közül is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fontos, hogy a néző be tudja írni meccs közben: hülye a kommentátor

Fontos, hogy a néző be tudja írni meccs közben: hülye a kommentátor

Megpróbálják felébreszteni a mesterséges kómából a Lengyel Körversenyen bukó kerékpárost

Megpróbálják felébreszteni a mesterséges kómából a Lengyel Körversenyen bukó kerékpárost

Baleset miatt bedugult az M7-es

Baleset miatt bedugult az M7-es