szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az alábbi interaktív oldal érdekes tényekkel szembesíti látogatóit.

A világ népességéről és azon belül is az egyes felhasználók helyéről ad áttekintést a Population.io nevű interaktív weboldal.

Az oldalon a felső sávban valós időben látható a világ lakosainak száma, s az, éppen hol látta meg egy bébi a napvilágot. Tény, hogy nagyon sokan vagyunk, és ahhoz, hogy lássuk a helyünket ebben a világban, meg kell adnunk néhány adatot magunkról (születési idő, szülőhazánk, nemünk), majd a Go-ra kell kattintanunk.

Ekkor érdekes összehasonlításokat kapunk, például hogy jelenleg hányan fiatalabbak és hányan idősebbek nálunk. hány embernek van ugyanakkor a születésnapja, sőt a weboldal azt is megbecsüli, hányan születhettek ugyanabban az órában, amikor mi.

Kicsit ijesztő ugyan, de pontos halálozási dátumot is kapunk (ezt persze nem kell komolyan venni, hiszen ez is csak egy kalkuláció), és egy interaktív grafikonon azt is megnézhetjük, hány évvel élnénk tovább vagy éppen kevesebbet, ha máshol születtünk volna. Sajnos, ez a kép, ránk magyarokra nézve nem túl rózsás.

©

Az oldal angol nyelvű, és ha valaki akárcsak alapfokon beszéli a nyelvet, mindenképpen látogasson el rá, érdekes gondolatkísérletben lehet majd része.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!