szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ez az alkalmazás mindent tud, amit egy háttérkép apptól el lehet várni, gyönyörű fotóit könnyedén és többféle módon lehet felhasználni, ráadásul ingyenes.

Ajánlottunk és teszteltünk már jó néhány androidos háttérkép alkalmazást, de minden eddiginél jobbnak tűnik az ingyen letölthető Wonderwall. Az még csak egy dolog, hogy rengeteg gyönyörű képpel szolgál - főként természetfotóval -, de minden funkció megvan benne, ami manapság elvárható.

A háttérképeket természetesen a főoldalon és a menüből elérve kategóriánként is át lehet nézni, A kedvenceket csillagozhatjuk, majd a "Favoites" menüpontban elérjük, a "History" funkció pedig azokat gyűjti, amelyeket valamikor beállítottunk már háttérképnek.

©

A fotókra kattintva minden információt megkapunk a felvételről, egyeseknél azt is, hogy milyen kamerával készültek. A "Quickset" lehetőséget választva egy érintéssel be is állítjuk a mobil vagy tablet háttérképének, a "Set As" révén viszont kiválaszthatjuk, hogy mely része látszódjon a képernyőnkön.

Az "Autoset" menüpontban beállíthatjuk, hogy minden nap automatikusan más legyen a háttérkép. A "Source" szakaszban két lehetőségünk is van: a felső rubrikát megnyomva a folyamatosan bővülő galériából mindig a legújabb fotó lesz a háttérkép, az alsó rubrikával viszont véletlenszerű lesz a csere. Utóbbi esetben azt is beállíthatjuk, hogy óránként, 4 óránként, naponta vagy hetente változzon a háttérkép.

Ha csak egyetlen kategóriából szeretnénk kapni változó hátteret, akkor a "Category" lehetőségnél ki kell választani valamelyiket, az "Only download over Wi-Fi" bekapcsolásával pedig csak akkor frissül a háttérkép, ha van wifikapcsolat.

Ingyenes háttérképeket egyébként űrfelvételekből is kaphat ezzel a korábban ajánlott alkalmazással, egy másik ingyenes appal pedig legszebb emlékeiből készíthet mozaik háttérképeket. Amennyiben pedig minél több(féle) fotóból szeretne válogatni, akkor ezt a 10 ezres gyűjteményt érdemes letöltenie.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
RTL: Tömegek voltak a plázákban szombaton

RTL: Tömegek voltak a plázákban szombaton

Nagyon bejött az Apple-nek az elmúlt időszak

Nagyon bejött az Apple-nek az elmúlt időszak

Ez a szuperritka kétmotoros Citroën Kacsa megér 50 millió forintot?

Ez a szuperritka kétmotoros Citroën Kacsa megér 50 millió forintot?