szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az alábbi Kickstarter-projekt egy igazán nem mindennapi kockára (papírnehezékre) gyűjti a pénzt: a Föld összes gyűjthető eleme benne van.

Egy egészen különleges ötvözetre, pontosabban a belőle készült kocka alakú papírnehezékre gyűjtik a pénzt a Kickstarteren: nem kevesebb, mint 62 különböző elemet tartalmaz, ezek mind gyűjthető mennyiségben vannak jelen bolygónkon. Ennél persze jóval több elemet ismerünk, ám azok nem állnak rendelkezésre „gyakorlati” mennyiségben.

Az Element Cube nevű 5 x 5 x 5 centis kockában persze nem egyenletes az anyagok megoszlása (ez a sűrűségük miatt van így), az alumínium például jóval nagyobb mennyiségben van jelen, mint mondjuk a titán, ezzel együtt természetesen a világ legtöbb elemet tartalmazó ötvözetének mondható.

©

Az Element Cube mindegyikét egy független cég analizálja, és igazolja, hogy tényleg mind a 62 elem benne van. Ha valakinek nem tetszene a kocka forma, karkötőként vagy nyakláncként is megrendelheti a különös ötvözetet, sőt egy háromrészes ajándékszettben mind a három forma benne van.

©

Ugyan közel két hét még hátravan a finanszírozási időből, azonban az érdeklődésre jellemző, hogy már a célul kitűzött összeg több mint kilencszerese összejött, azaz konkrét termékként (körülbelül 75 dollárért) az asztalunkon tarthatunk 62 különböző elemet, az alumíniumtól kezdve az aranyon, a vason, a nikkelen és a szilíciumon át egészen a cirkóniumig.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kivonul az orosz hadsereg Közép-Afrikából, miután választást nyert a Kreml-barát elnök

Kivonul az orosz hadsereg Közép-Afrikából, miután választást nyert a Kreml-barát elnök

Elnöki kegyelmet kér QAnon Sámán, mondván, ő csak Trump utasításait követte

Elnöki kegyelmet kér QAnon Sámán, mondván, ő csak Trump utasításait követte

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával került kórházba egy dunaharaszti család

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával került kórházba egy dunaharaszti család