szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyik legnépszerűbb videolejátszó, a VLC egy kevéssé ismert, jópofa funkciót is rejt.

Kevesen tudják, hogy a sokoldalú VLC videolejátszóban egy képkirakó is rejlik, így bármelyik videónk választott képkockájából pillanatok alatt puzzle-t készíthetünk.

Indítsuk el a VLC-t, majd töltsük be valamelyik filmünket. Kezdjük el lejátszani, majd egy összetettebb jelentnél állítsuk meg a lejátszót. Ezután a VLC-ben menjünk felül az Eszközök (Tools) opcióra, majd válasszuk a Hatások és szűrők (Effects and filters) lehetőséget.

©

A megjelenő kis ablakban keressük meg a Geometria (Geometry) nevű fület, és itt jobbra lent találjuk a Kirakójátékot (Puzzle game). Ez fogja puzzle darabokra vágni a kimerevített jelenetet, de persze előbb meg kell adnunk a darabkák nagyságát, azaz a sorok és oszlopok számát.

Ha ezután a Bezárásra (Close) kattintunk, a kis ablak eltűnik, és máris összevissza tett puzzle-darabkákká esett szét a korábbi jelenet. Jó szórakozást az összerakáshoz!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez történt: Bankkártyával lopó csalókat leplezett le a Jófogás

Ez történt: Bankkártyával lopó csalókat leplezett le a Jófogás

Rakonczay feladni kényszerült óceánátkelési kísérletét

Rakonczay feladni kényszerült óceánátkelési kísérletét

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával került kórházba egy dunaharaszti család

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával került kórházba egy dunaharaszti család