szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Amazon olcsón kínál korlátlan és korlátozások nélküli tárhelyet.

Nem 50 vagy 100 GB-ot, sőt még csak nem is 1 TB-ot kínál az Amazon, hanem korlátlan éves tárhelyet felhőjében, az Amazon Cloud Drive-ban mindössze évi 5 dollárért (azaz 1500 forintnál is kevesebbért), ami 92 százalékos megtakarítás a listaárhoz képest. [Frissítés: az Amazon időközben visszaállította az árat, így a korlátlan tárhely évi 60 dollárba kerül – ami egyébként szintén nem rossz, habár jóval drágább ajánlat.]

Az Amazon ígérete szerint nincsen korlátja annak, hogy ki hány és mekkora fájlt tölt fel, sőt abban is biztosak lehetnek a felhasználók, hogy a feltöltött képek felbontását sem fogják csökkenteni.

©

Ez az ígéret igencsak vonzó, ha összehasonlítjuk a nagy riválisokkal. Az Apple iCloud-előfizetés például 99 cent havonta az Egyesült Államokban, és ezért 50 GB tárhely jár, a maximális 1 TB 10 dollárba kerül. A Google 15 GB-nyi ingyenes felhőtárhelyet ad, azonban 100 GB-ért már 1,99 dollárt kér havonta, 1 TB-ért pedig, akárcsak az Apple, 10 dollárt. A Google-nál 30 TB a maximális tárhely, ez havi 300 dollárba kerül.

A Boxnál 10 GB-ot használhatunk ingyen, a Personal Pro előfizetés tulajdonosai (11,5 dollár/hó) 100 GB tárhelyhez juthatnak, a Business Plan havi 17 dollárja fejében korlátlanná válik a tárhely. A Microsoft OneDrive-ja egy külön történet (itt olvashatnak róla), mindenesetre 2016-tól már csak 5 GB-ot kapunk itt ingyen és 50 GB-nyi tárhelyet havi 1,99 dollárért.

Mindezek mellett igazán nagyvonalú az Amazon ajánlata, még akkor is, ha a „próbaév” leteltével már 60 dollárba fog kerülni a korlátlan tárhely. Azonban ez egy évre vonatkozik, azaz mindössze havi 5 dollárt kell fizetni ezért.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller Cecília: Szerdán dönt a kormány a járványügyi korlátozásokról

Müller Cecília: Szerdán dönt a kormány a járványügyi korlátozásokról

Szijjártó: Kikérjük magunknak, hogy Ukrajna kitiltotta a magyar miniszteri biztost

Szijjártó: Kikérjük magunknak, hogy Ukrajna kitiltotta a magyar miniszteri biztost

Betiltja a Facebookot Salamon-szigetek kormánya

Betiltja a Facebookot Salamon-szigetek kormánya