szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Meglepő adatokat közölt a kínai ipari és információtechnológiai minisztérium az ország telefongyártásáról.

Azt mindenki tudja, hogy rengeteg okostelefon készül Kínában, azonban a most közzétett számok mégis meghökkentők.

A kínai ipari és információtechnológiai minisztérium adatai szerint 2015 első 11 hónapjában több mint 1,6 milliárd mobiltelefont készítettek az országban. Csak összehasonlításképpen: a Gartner adatai alapján 2014-ben a világon összesen 1,87 milliárd telefont gyártottak.

Mivel Kínában legalább 150 millió ilyen készülék lát napvilágot havonta, jó az esély arra, hogy néhány nap múlva, amikor véget ér a 2015-ös év, a Kínában gyártott telefonok száma egészen megközelíti azt, amit összességében készítettek a világon az előző évben.

©

Sajnos a közzétett adatokból nem derül ki, hogy mennyi a hagyományos és az okostelefonok aránya, de feltételezhető, hogy ez utóbbiak vannak többségben.

A kínai minisztérium adatai szerint egyébként több elektronikai terméknél is visszaesés van, a laptopok száma például 15,5 százalékkal, a digitális fényképezőgépeké 18,6 százalékkal csökkent az előző évhez képest.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A külföld is kiállt Navalnij mellett

A külföld is kiállt Navalnij mellett

Törpekuvikot láttak a Mátrában

Törpekuvikot láttak a Mátrában

Szlávik János szerint nem szabad fanyalogni, amiért egy oltóanyag keletről származik

Szlávik János szerint nem szabad fanyalogni, amiért egy oltóanyag keletről származik