szerző:
hvg.hu

A Netatmo biztonsági kamerája igazán különleges, felismeri az embereket, az autókat, az állatokat.

Sokan éppen a házi kedvenceik miatt nem szerelnek fel biztonsági kamerát, kivédve az állatok miatti téves riasztásokat. A Netatmo Presence nevű újdonságánál azonban nem kell ilyesmitől tartani, ugyanis egy olyan kameráról van szó, amely képes értelmezni, amit lát, azaz felismeri, ha állat, ember vagy például egy autó kerül a látóterébe.

Tanulási algoritmusának köszönhetően ha egyszer téves riasztást ad (androidos, iOS-es okostelefonokra, sőt netes felületre is küld értesítéseket), másodszorra már nem követi el ugyanazt a hibát.

©

Gyengébb fényviszonyok, sőt sötétség esetén infravörös technológiát is bevet, és akár 15 méterre is ellát ilyenkor. Csak tápfeszültség kell neki, és wifin keresztül csatlakozik az internetre, és microSD kártyára rögzíti a látottakat. A 4 MP-es kamera 1080p-s videót készíthet 100 fokos látómezőben, és még LED világítása is van, amellyel a sötétben hazatérőket segíti.

Az intelligens kamerát most mutatták be a Las Vegas-i CES-en, forgalomba kerülése az év harmadik negyedében várható, azonban az áráról egyelőre nincsen hír.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!