szerző:
hvg.hu

Jól sikerült a Sonynak a karácsony, derül ki a PlayStation 4-eladásokról szóló friss jelentésükből.

A japán vállalat november végén jelentette be, hogy a PlayStation 4-eladások átépték a 30 milliót. Most, alig hat héttel később pedig már arról tettek jelentést, hogy 35,9 milliót értékesítettek eddig a játékkonzolból. A vállalat tájékoztatása szerint ebből 5,7 millió fogyott el a november 22. és január 2. között tartó ünnepi szezonban.

Jól fogytak a játékok is: a karácsonyi időszakban 35 millió példányt adtak el a különféle PS4-re kiadott szoftverekből.

A Microsoft régóta nem kommunikált értékesítési számokat, de az Xbox One piaci becslések szerint még mindig valahol 20 millió alatt jár.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!