szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A közösségi finanszírozás keretein belül gyűjti a pénzt egy eszköz, amelyik megoldani hivatott a timelapse fotózás két igen nagy problémáját.

Sokan készítenének látványos timelapse fotókat, legalábbis addig, amíg nem szembesülnek az ilyesfajta fényképezés két nagy problémájával, az akkumulátor lemerülésével és a korlátozott tárhellyel.

Ezekre a gondokra kínál gyógyírt az Enlaps nevű eszköz, amelyik tulajdonképpen az okostelefon irányítása alatt álló fényképezőgép. Korlátlan akku-üzemidőt és tárhelyet kínál – az előbbit napelemmel oldja meg, míg az utóbbihoz felhőtárhelyet vesz igénybe. Kellemes ráadás, hogy az eszköz vízálló (IP54), így akkor sincs gond, ha esőben szeretnénk timelapse fotókat készíteni.

©

A felvételek automatikusan készülnek (az exponálások idejéről az okostelefonon keresztül tájékoztatható az Enlaps), azután vezeték nélkül kerülhetnek át a számítógépre szerkesztés céljából, de ugyanilyen könnyen meg is oszthatők azonnal a weben.

Bár korlátlan a felhőtárhely, a készülékbe azért memóriakártya-foglalatot is tettek, és van egy belső akkumulátor is, amelyik az éjszakai áramellátásról gondoskodik. A Pro verzióban SIM-kártya foglalat is lesz, sőt még GPS is.

Az Enlaps ötletgazdái 163 ezer dollár összegyűjtését irányozták elő, ez bőven össze is jött. Azonban a berendezés nem lesz olcsó, az alapváltozat 468 dollárba, a Pro verzió 544 dollárba (vagy még többe) fog kerülni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MNB: Nem érhet senkit hátrány, ha a moratóriumot választja

MNB: Nem érhet senkit hátrány, ha a moratóriumot választja

Ceglédi: Kedves Egyesült Ellenzék, nyissatok, ne lökjetek minket a Mi Hazánkhoz!

Ceglédi: Kedves Egyesült Ellenzék, nyissatok, ne lökjetek minket a Mi Hazánkhoz!

A Mastercard meglátta a lehetőséget a Brexitben, ötszörösére emeli a britekre kivetett tranzakciós díjakat

A Mastercard meglátta a lehetőséget a Brexitben, ötszörösére emeli a britekre kivetett tranzakciós díjakat