szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy új fejlesztésnek köszönhetően az Androidon facebookozó felhasználók böngészős tevékenysége rejtve marad a kíváncsi szemek elől, és még a tiltott weboldalakat is elérhetik.

A kísérleti szinten működő funkció lehetővé teszi, hogy a böngészési tevékenységünket a teljesen anonim és nyom nélküli böngészést lehetővé tévő Tor-hálózaton keresztül bonyolítsuk, így elrejtsük a kíváncsi szemek elől. Ez konkrétan a Facebook alkalmazáson belülről indított aktivitásra vonatkozik, tehát arra, amikor az appon belüli üzenőfalról megnyitunk egy linket.

Az újítás további előnye, hogy segítségével a Facebook appból kiindulva olyan oldalak is elérhetők, melyeket egyébként blokkolnak az adott országban.

©

Ahhoz, hogy használni lehessen a funkciót, az Orbot Proxy alkalmazásra is szükség van, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó csatlakozzon a Torhoz. A működéséhez telepítés után az app beállításainál engedélyezni kell a "Facebook Over Tor" , vagyis a Facebook használata Torral opciót.

A frissítés nem egyszerre ér el mindenkihez, így lehetnek olyanok, akiknek néhány napot még várni kell rá.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A templomok nem zárnak, a katolikus miséket megtartják

A templomok nem zárnak, a katolikus miséket megtartják

Az iskolások százmilliói fizethetik meg a vírusválság árát

Az iskolások százmilliói fizethetik meg a vírusválság árát

Már készül az új biztonságos kereső, ami legyűrné a Google-t

Már készül az új biztonságos kereső, ami legyűrné a Google-t