szerző:
hvg.hu

A reggeli kelés sosem kellemes, a hétfői pedig egyenesen rémálom…lenne, ha az alábbi app ezt hagyná.

Az ébredés, ha az nem magunktól történik, nem egyszerű, akárhol is élünk a világban. Talán ezért is van annyiféle trükkös ébresztő alkalmazás. A Microsoft is beszállt erre a piacra, és egy olyan androidos appot készített, amely mögött gépi tanulás, számítógépes látás, mesterséges intelligencia is húzódik. De ne ijedjünk meg, egy igazán jópofa appról van szó.

Az ingyenes Mimicker Alarm látványos felületén állítható be az ébresztés ideje, de ebben még nem is nagyon különbözik a hasonló célú appoktól. Abban viszont igen, hogy három különleges játékos feladat közül kell választani, ezeket kell sikeresen megoldani, hogy megszabaduljunk az idegesítő ébresztő hangtól.

©

A Color Capture egy olyan fotó elkészítését kéri, amelyen egy általa megadott szín is szerepel (ez nem is olyan egyszerű, mint amilyennek látszik, különösen, ha nincs olyan szín a szobánkban). A Tongue Twister a nyelvünk számára jelent kihívást, míg a legérdekesebb az Express Yourself, amelynél az app által meghatározott arckifejezést kell magunkra öltenünk, és így kell szelfit készítenünk (ezt akár meg is oszthatjuk a későbbiekben).

A Mimicker Alarm egyébként egy Microsoft Garage fejlesztés, és a kódjai megtalálhatók a GitHubon.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!