szerző:
hvg.hu

A Microsoft ugyan nagyon erőlteti, de nem mindenki akar Windows 10-re váltani. Ennek ellenére abszolút biztonságban lehet windowsos számítógépe.

A Microsoft ma már elsősorban a Windows 10-re koncentrál. A Windows 7-nek már megszűnt az alapvető támogatása, és bár a Windows 8/8.1 még rajta van a listán, azonban nem mindenki biztos abban, hogy teljesen védett a gépe. Szerencsére vannak „külső” megoldások, és ezek közül is érdemes a legjobbat kiválasztani. De honnan tudjuk, melyik védelem a legerősebb?

A kérdés megválaszolásában segíthet a német AV-TEST intézet, amely időről időre teszteli a vírusvédelmi megoldásokat különböző operációs rendszereken. Legutóbb a Windows 8.1-re készült el a vizsgálat, ennek eredményéből szemezgetünk.

A legjobb megoldást jelenleg három csomag kínálja: az első három helyen végzett a Kaspersky Lab Internet Security 2016, a BitDefender Internet Security 2016 és az Avira Antivirus Pro 2015. Mindhárom szoftver a maximális 6-6 pontot kapta a három vizsgált jellemzőre, a védelemre, a teljesítményre és a használhatóságra.

©

A listán ezután a McAfee Internet Security 2016 következik: 5 és fél pontot kapott a védelemre, és 6-6-ot a másik két jellemzőre. Kellemes meglepetés volt a Microsoft Windows Defendere, 4,5, 5 és 6 pontot ért el.

Érdemes időről időre felkeresni az AV-TEST oldalt, ugyanis folyamatosan frissítik a teszteket a különböző operációs rendszerek alatt. De azért ezzel együtt se feledkezzünk el a biztonságos netezés két – rajtunk múló – alapszabályán: ne látogassunk gyanús weboldalakat és ne kattintsunk ismeretlen forrásból érkező linkekre.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!