szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Microsoft ugyan nagyon erőlteti, de nem mindenki akar Windows 10-re váltani. Ennek ellenére abszolút biztonságban lehet windowsos számítógépe.

A Microsoft ma már elsősorban a Windows 10-re koncentrál. A Windows 7-nek már megszűnt az alapvető támogatása, és bár a Windows 8/8.1 még rajta van a listán, azonban nem mindenki biztos abban, hogy teljesen védett a gépe. Szerencsére vannak „külső” megoldások, és ezek közül is érdemes a legjobbat kiválasztani. De honnan tudjuk, melyik védelem a legerősebb?

A kérdés megválaszolásában segíthet a német AV-TEST intézet, amely időről időre teszteli a vírusvédelmi megoldásokat különböző operációs rendszereken. Legutóbb a Windows 8.1-re készült el a vizsgálat, ennek eredményéből szemezgetünk.

A legjobb megoldást jelenleg három csomag kínálja: az első három helyen végzett a Kaspersky Lab Internet Security 2016, a BitDefender Internet Security 2016 és az Avira Antivirus Pro 2015. Mindhárom szoftver a maximális 6-6 pontot kapta a három vizsgált jellemzőre, a védelemre, a teljesítményre és a használhatóságra.

©

A listán ezután a McAfee Internet Security 2016 következik: 5 és fél pontot kapott a védelemre, és 6-6-ot a másik két jellemzőre. Kellemes meglepetés volt a Microsoft Windows Defendere, 4,5, 5 és 6 pontot ért el.

Érdemes időről időre felkeresni az AV-TEST oldalt, ugyanis folyamatosan frissítik a teszteket a különböző operációs rendszerek alatt. De azért ezzel együtt se feledkezzünk el a biztonságos netezés két – rajtunk múló – alapszabályán: ne látogassunk gyanús weboldalakat és ne kattintsunk ismeretlen forrásból érkező linkekre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy 100 kilós légibombát és 18 gránátot találtak egy komáromi építkezésen

Egy 100 kilós légibombát és 18 gránátot találtak egy komáromi építkezésen

Figyelje az iPhone-ját, napokon belül új funkciókat kapcsolhat be

Figyelje az iPhone-ját, napokon belül új funkciókat kapcsolhat be

Tibor valósággal gyilkosnak érzi magát: ő vitte a végzetes kórt az édesanyjának

Tibor valósággal gyilkosnak érzi magát: ő vitte a végzetes kórt az édesanyjának