szerző:
hvg.hu

Az alábbi telefon specifikációi verik a középmezőnyt, ennek ellenére nem mondható megfizethetetlennek.

A mostantól itthon is kapható Honor 5X annyiban nem mondható szokványosnak, ugyanis még mielőtt a végleges változat megjelent volna, 11 ország 500 vásárlója tesztelte, és az észrevételeiket figyelembe vették a legutolsó modell kidolgozása során.

Az okostelefon házának gyémánttal finomra csiszolt alumíniumötvözete speciális ecsettechnikával felvitt kerámiabevonatot kapott. 5,5”-es IPS-kijelzője 1920x1080-as Full HD felbontású, 16,7 millió szín megjelenítésére képes, a képernyő és a váz aránya 72,5 százalék. A motorháztető alatt Qualcomm 64 bites, nyolcmagos processzor dolgozik, 2 GB RAM-mal és 16 GB belső, bővíthető tárhellyel. Az energiát egy 3000 mAh kapacitású akkumulátor adja, amelynek üzemidejét a készülék SmartPower energiagazdálkodási rendszere a gyártó szerint 30 százalékkal növeli.

©

A telefont második generációs FPC (Fingerprint Cards) ujjlenyomat-olvasóval szerelték fel. A keretmentes szenzor mindössze fél másodperces képernyőzár-feloldási időt biztosít, emellett az adaptív érzékelő megnövelt öntanuló képességekkel rendelkezik, így a regisztrált ujjlenyomatok újraolvasása során folyamatosan növekszik a leolvasás pontossága. Az intuitív mozdulatvezérlés segítségével aktív képernyőzár mellett is kezdeményezhetünk hívást vagy indíthatunk el alkalmazást, fotót készíthetünk, elrejthetjük az értesítéseket vagy kikapcsolhatjuk a riasztásokat – mind az ujjlenyomat-olvasó használatával.

A honor 5X készülékbe Sony, illetve Samsung szenzorok kerültek. A 13 MP-es hátlapi fő kamera lencséje 5 lencsetagból áll, F2.0-s rekesznyílással és 28 mm-es széles látószöggel rendelkezik, kék üveges infraszűrővel és a közeli felvételek elkészítéséhez szükséges makró móddal lett felruházva. Az előlapi, 5 MP-es lencse F2.4-es rekesznyílása és 22 mm-es látószöge remek szelfikamerává teszik.

A honor 5X-nek három kártyafoglalata van, így nano SIM, micro SIM és MicroSD kártyát egyszerre lehet a készülékbe tenni. A 158 grammos, Android 5.1 Lollipopot futtató telefont arany, ezüst és szürke színben árulják, 90 ezer forintért.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!