szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Biztonságosabbá válik a Google levelezőrendszerének használata két új funkciónak köszönhetően.

A Gmail támogatja a levelek TLS (Transport Layer Security) protokoll segítségével történő titkosítását, így ugyanis illetéktelenek nem tudnak beleolvasni a levelekbe. Azonban nem minden emailszolgáltató továbbítja biztonságos kapcsolaton keresztül a leveleket, viszont azok csak akkor lesznek titkosítottak, ha mind a küldő, mind a fogadó fél olyan emailszolgáltatóval van kapcsolatban, amelyik használja a TLS protokollt.

Mostantól a Gmail, ha azt tapasztalja, hogy a címzettünk vagy akitől levelet kapunk, nem ilyen szolgáltatóval van kapcsolatban, egy nyitott piros lakattal figyelmeztet arra, hogy nem biztonságos csatornán futnak a mailjeink.

©

Ugyancsak vizuális megjelenítést alkalmaz a jövőben a levelező, ha olyan emailt kapunk, amelynek a küldője nem hitelesített akár az SPF (Sender Policy Framework), akár a DKIM (DomainKeys Identified Mail) által. Ilyenkor a profilkép, az avatar avgy a logó helyén egy piros kérdőjelet látunk majd.

©

A Google persze azt is megjegyzi a hivatalos blogjában, hogy nem minden érintett email veszélyes, de a felhasználó legyen óvatos ilyen esetekben, akár válaszolásról, akár egy, a levélben küldött linkre kattintásról van szó.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Duma Aktuál: A honvédségi stewardess ordítva mutatja meg a helyed a gépen

Duma Aktuál: A honvédségi stewardess ordítva mutatja meg a helyed a gépen

Trump támogatója szándékosan lehelt rá két nőre, most vádat emeltek ellene

Trump támogatója szándékosan lehelt rá két nőre, most vádat emeltek ellene

Egy csók miatt bojkottálnák a Netflixet Indiában

Egy csók miatt bojkottálnák a Netflixet Indiában