szerző:
MTI

A Beatles egykori tagja, Paul McCartney csütörtökön jelentette be, hogy rövid kísérődallamokat írt a Skype hangulatjel-készletéhez.

A zenész szerint elsősorban a Valentin-napi üzenetek hangulatjeleihez szerzett aláfestő dallamokat a népszerű videó- és hanghívásokat teljesítő szolgáltatás számára. Paul McCartney a saját internetes oldalára feltett videóban úgy fogalmazott: "elsőre azt gondoltam, hogy ez egy furcsa feladat ... azután eszembe jutott, hogy tudod mit, miért is ne? Valami vicces, szép és új".

A felvételen a zenész munka közben látható stúdiójában, ahol 20 emodzsi számára gyárt ultrarövid kísérőzenéket, amelyek között találhatóak keményebb gitár-, valamint inkább éteri hatást keltő xilofondallamok is.

Paul McCartney elmondta: élvezetesnek, azonban egyben nagy kihívásnak érezte a projektet, "mert hirtelen rájössz, hogy egy érzés zenei előadását kevesebb, mint öt másodpercbe kell sűrítened". Mint fogalmazott, a legnehezebbek a flörtölést és a pirulást kifejező emodzsik voltak.

A 73 éves rocklegenda szerint a munka egy hatalmas keresztrejtvény megoldásához volt hasonló, ugyanakkor remek zenei gyakorlást jelentett számára. A zenei kísérletezgetésre régóta nyitott zenész, aki legutóbb Kanye Westtel és Rihannával rögzített közös dalt, saját bevallása szerint maga is használ hangulatjeleket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!