szerző:
Balogh Csaba (Barcelona)
Tetszett a cikk?

A mobilszolgáltatók évek óta nézik tétlenül a Messenger, a WhatsApp és más hasonló szolgáltatások terjedését – az egyikőjük most végre csinál egyet, ami jobbnak tűnik, ugyanis nem kell hozzá netelérés a vonal másik végén. Az elsőként Magyarországon induló ingyenes szolgáltatással hang- és videóhívást is lehet majd bonyolítani, és üzenetküldésre is jó lesz.

A Deutsche Telekom által a barcelonai MWC 2016 szakkiállításon bemutatott Immmr a vállalat szerint egyesíti a hagyományos mobiltelefonálást az internetalapú telefonálás előnyeivel. Az Immmr lehetővé teszi egyetlen mobilszám használatát bármilyen készülékről: a szolgáltatás révén a mobiltelefonszámok virtuálissá válnak, ami azt jelenti, hogy többé nem tartoznak egy meghatározott készülékhez vagy SIM-kártyához, hanem egyes embereket azonosítanak.

A hanghívásokhoz, üzenetküldéshez és videóhívásokhoz egyaránt használható kommunikációs szolgáltatás várhatóan 2016 második felében válik elérhetővé, az iPhone-okra és androidos készülékekre is ingyenesen lehet majd letölteni az alkalmazást, ami számítógépről is használható lesz. A DT sajtótájékoztatóján elhangzott: elsőként a magyar és a szlovák előfizetők használhatják majd a telekomos Messengert.

©

A vállalat szerint a szolgáltatást a hasonló, csak netalapú társaihoz (pl. Facebook Messenger, Skype, WhatsApp) képest az teszi különlegessé, hogy integrálja a hagyományos és a netalapú hálózatot: az Immmr mindig azt a technológiát használja majd, amelynek éppen jobban kedvez az adott helyen a lefedettség. Így ha az alkalmazásból vagy a webes felületről telefonálunk, akkor ingyenesen beszélhetünk majd azokkal a mobil- és vezetékes telefonszámokkal is, melyeknek éppen nincs netelérésük.

Ha értesülni szeretne róla, mikor lesz letölthető az ingyen telefonálós és üzenetküldős alkalmazás, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megint lefújták a női hokivébét, a magyarokat is érinti a döntés

Megint lefújták a női hokivébét, a magyarokat is érinti a döntés

Állami beavatkozásra lehet jó ürügy a zavaros Dunaferr-belháború

Állami beavatkozásra lehet jó ürügy a zavaros Dunaferr-belháború

Bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt nyomoznak a Nemzeti Örökség Intézeténél

Bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt nyomoznak a Nemzeti Örökség Intézeténél