szerző:
hvg.hu

Komplett ráncfelvarráson esett át, így valóban vonzó és egyáltalán nem lebecsülendő külsővel érkezett meg a legújabb Kindle.

Kindle Oasis névre hallgat az Amazon e-könyv-olvasójának legújabb, immár nyolcadik változata, amely megújult dizájnt és kijelzőt kapott, és az eddigi legvékonyabb és legkönnyebb Kindle-t üdvözölhetjük benne. A névválasztást – mesélte el az Amazon ipari formatervezésért felelős vezetője a Business Insidernek – az indokolta, hogy egy „szentélyt” akartak kínálni olvasóiknak, akik elmerülhetnek a különféle tartalmakban.

A Kindle-k története 2007-ben kezdődött, és szinte minden évben megjelent egy újabb modell, azonban 2014 óta csend volt ez ügyben az Amazon háza táján. Most viszont kiderült, gőzerővel folyt a munka a megújításon, azon, hogy a legújabb Kindle tényleg más legyen, mint az eddigiek.

©

Úgy tűnik, ez sikerült is, már a dizájn is visszafogott eleganciát sugall. A hátoldal lekerekített lett, és az eszköz a legvékonyabb részén mindössze 3,8 mm vastag (az átellenes oldalon 8,5 mm-es). Valóban pehelysúlyú, mindössze 130 gramm, és ez alig több, mint egy kávéscsészealj súlya, de még a méret is összevethető ezzel. Az is kedvező, hogy a kijelzőn mutatott szöveg automatikusan fordul, ha a felhasználó megfordítja az olvasót.

A 6"-es 300 ppi-s kijelző az eddigi legfényesebb a Kindle-k megjelenítői közül, annak ellenére, hogy az említett specifikációk olyanok, mint a Kindle Voyage-é. Érdekes az is, hogy az eszköz egy fizikai lapozó gombot is kapott.

©

A legnagyobb változás azonban az új Kindle-tok, ez a bőrből készült borító ugyanis egy mágnesessel csatlakoztatható nagy akku is egyben, így az olvasó dupla töltőrendszert kap. A tokban lévő akku 9 hétre, a Kindle saját akkuja 2 hétre elég működési időt biztosít.

Az Amazon a könyvolvasó szoftverét is feltuningolta. Az eddigieknél többféle betűtípus közül lehet választani, könnyebb új olvasnivalót találni, illetve keresni bizonyos könyvrészletek után.

A Kindle Oasis 290 dolláros áron előrendelhető, és április 27-től szállítják.

Ha érdeklik az új e-könyv-olvasók, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megduplázódott a külföldre örökbe adott magyar gyerekek száma

Megduplázódott a külföldre örökbe adott magyar gyerekek száma

Dragomán György: Ha ez a négy feltétel teljesül, elégedettek lehetünk egymással

Dragomán György: Ha ez a négy feltétel teljesül, elégedettek lehetünk egymással

Birkafelvonulás Madridban

Birkafelvonulás Madridban

Sajtószabadság díjat kapott a kultúrharcos Szakács, 56-os elismerést Gajdics

Sajtószabadság díjat kapott a kultúrharcos Szakács, 56-os elismerést Gajdics

A titokzatos Tibet: volt, hogy esőerdő terebélyesedett a közepén

A titokzatos Tibet: volt, hogy esőerdő terebélyesedett a közepén

Szaúd-Arábia akarja kivizsgálni a követségen megölt újságíró ügyét

Szaúd-Arábia akarja kivizsgálni a követségen megölt újságíró ügyét