szerző:
hvg.hu

Nem baj, hogy nem fogy igazán jól az első androidos BlackBerry, a kezdeti sikertelenségek nem veszik el a gyártó kedvét attól, hogy tovább kiránduljon az androidos világban.

Nem mondható sikertörténetnek az első androidos BlackBerry, a BlackBerry Priv eddigi szereplése, január és március között mindössze 600 ezer darab talált gazdára, és ez jóval a 850 ezer darabos előrejelzés alatt volt. John Chen vezérigazgató az okot is meglelte, szerinte túlságosan „high end” volt a készülék, s azt is elismerte, nem volt túl bölcs dolog azonnal ezt a kategóriát megcélozni.

Állítólag több vállalatvezető is megkereste őket azzal, hogy 700 dollár túl sok egy okostelefonért, sokkal jobban érdekelné őket egy 400 dollár körüli készülék.

A BlackBerry Priv túl drága volt
©

Talán éppen ezért döntött a BlackBerry úgy, hogy akkor a középkategóriában fog próbálkozni, és a legújabb értesülések szerint hamarosan két androidos középkategóriás eszközzel is kirukkolnak. Az egyiknek fizikai billentyűzettel érkezik, míg a másik érintőképernyős lesz.

Továbbra is a vállalati ügyfelekre koncentrálnak, és a biztonságosságot hangsúlyozzák, amiben a BlackBerry, Chen úr szerint, utolérhetetlen. Arról viszont, hogy mikor jelenik meg a két középkategóriás telefon, nem adott tájékoztatást.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!