szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Apple eszközei nem tartoznak az olcsó készülékek közé, érthető, ha sokáig ragaszkodnak hozzájuk. De az is érthető, hogy az Apple ezt másképp szeretné.

Ha valaki egy almás logóval díszített készülékhez jut, az – az eszköz ára miatt – hosszabb kapcsolatra rendezkedik be, azonban az Apple ezt másképp látja, és meg is határozta a telefonok, tabletek, számítógépek életciklusát.

Ezt azonban jól elrejtette a cég honlapján, a FAQ (gyakran ismételt kérdések) környezetre vonatkozó részénél. Ebben az szerepel, hogy első tulajdonost és napi használatot feltételezve az OS X és a tvOS eszközöknél négy év, az iOS-eseknél, illetve a WatchOS-eseknél három év az optimális használati idő.

©

Másként fogalmazva, az Apple arra számít, hogy a Macek tulajdonosai négyévente, az iPadeké, iPhone-oké, Apple Watchoké három évente fognak újabb modellt vásárolni.

A tények azért ellentmondanak ennek, hiszen egy iPhone 5-ös, ami a fenti érvelés szerint már cserére érett, ma is a jobb telefonok közé számít, és nagyon sokan használnak most is iPad 2-t, nem is beszélve a Macek és MacBookok gazdáiról. Lehet, hogy nem kellene ennyire jóra csinálni ezeket az eszközöket?

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felrobbant egy családi ház Mátranovákon

Felrobbant egy családi ház Mátranovákon

Magyar designer mutatja meg, hogy milyennek képzeli az új Mercedes-AMG C63-t

Magyar designer mutatja meg, hogy milyennek képzeli az új Mercedes-AMG C63-t

Lady Gaga kutyasétáltatója halálközeli élményről beszél

Lady Gaga kutyasétáltatója halálközeli élményről beszél