szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hihetetlennek tűnik a fotó, de az ügy jelenlegi állása szerint valódi az a fotó, amit az Aviation Herald repülésügyi szakoldal közölt le a British Airways egyik járatáról.

Az Airbus 380-800-as gép Hong Kongból tartott Londonba, és már nem sokkal a felszállás után nyomásproblémákat jelzett a futómű. Mivel ez a repülést egyáltalán nem veszélyezteti, ezért a pilóták a továbbhaladás mellett döntöttek, de már jelezték az irányítóknak, hogy egy készenlétben álló repülőgép-vontatót kérnek a londoni reptéren, mert lehet, hogy nem fognak tudni eljutni leszállás után a futópályáról a kapukhoz.

Landolás után azonban minden simán ment, a gép eltaxizott a végső helyére, ahol az utasok leszállása közben megkezdték futómű vizsgálatát. A szakemberek egyelőre nem értik, amit láttak: a sérült abroncs négyzetes alakúra formálódott. Az Aviation Herald kiemeli: a futóműről készült felvétel eredetijén semmi nyomát nem látják az esetleges photoshopolásnak.

©

A Cockpit Confidential című kulisszatitkokat bemutató repülős könyv szerzője, a korábban pilótaként dolgozó Patrick Smith a CNN-nek azt mondta: számára is valódnak tűnik a felvétel, de nem érti, mi történhetett, sosem találkozott még ilyen jelenséggel. Szintén értetlenül áll a dolog előtt a brit légügyi hatóság Daily Mail által megkérdezett szóvivője. A lap által megkérdezett másik repülőszakértő szerint a történést valószínűleg a géptípus súlyeloszlásával van összefüggésben, ezzel együtt szerinte is egy rejtélyes, ami történt.

Az Airbus A380-800 típusú gépen 22 abroncs van, egy sérülése semmilyen veszélyt nem jelent a repülés biztonságára nézve.

Ha kíváncsi a fejleményekre, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Hatalmas felkiáltójelet” lát a vasárnapi járványadatokban a víruskutató

„Hatalmas felkiáltójelet” lát a vasárnapi járványadatokban a víruskutató

Halló, Örkény Színház? Egy verset kérnék

Halló, Örkény Színház? Egy verset kérnék

Cser-Palkovics: Nem a Fideszre és nem Orbán Viktorra tettem esküt

Cser-Palkovics: Nem a Fideszre és nem Orbán Viktorra tettem esküt