szerző:
Papós Tamás
Tetszett a cikk?

Felesleges ragaszkodni néhány 15 perces személyes megbeszéléshez, amiért egy órát kellene utazni a városban. Egy erre kitalált, remek oldalon minden további nélkül lehet meetinget tartani, bárhol is legyenek a világban kollégák.

Az otthoni munkavégzés mellett még egy érv lehet a bench, amely 3 virtuális asztalig bármilyen munkahelyen ingyenesen használható. A távmunkát segítő szolgáltatás lényege, hogy egy felületet kapunk, amely egy asztal is lehetne a valóságban. Ezen az oldalon pedig képeket, dokumentumokat mozgathatunk, jegyzeteket írhatunk, rajzolhatunk, és közben a Skype-hoz hasonló, csoportos hanghíváson keresztül magyarázhatunk a kollégáknak.

Mindezt úgy, hogy a munkatársak valós időben látják, hogy mi történik a virtuális asztalon és ők is alakíthatják azt.

©

Ehhez csak regisztrálni kell, majd egy új benchet létrehozni, ahol a jobb szélen találjuk a kelléktárat. Balra az "Invite" ikonra kattintva hívhatunk meg kollégákat a megbeszéléshez, ha pedig mindenki engedélyt adott a mikrofonhoz való hozzáféréshez, már kezdődhet is a meeting. Regisztrációval nem rendelkezők is meghívhatók a megbeszélésbe, nekik a bench asztal linkjét kell elküldeni, majd nekik erre kattintani.

A "kattints és vidd" módszerrel bárki könnyedén húzhat a képernyőre fájlokat, lehet jegyzetelni, hogy mindenki lássa mi volt a megbeszélésen, de akár rajzokkal is illusztrálhatjuk mondandónkat.

Minden új fájl vagy jegyzet kap egy kis ikont, azok jobb alsó sarkára kattintva pedig a "Download" opcióval le is tölthetők a megbeszélésen készült anyagok. Ezek akár behívhatók Dropboxon vagy Google Drive-on keresztül is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!