szerző:
Papós Tamás

Felesleges ragaszkodni néhány 15 perces személyes megbeszéléshez, amiért egy órát kellene utazni a városban. Egy erre kitalált, remek oldalon minden további nélkül lehet meetinget tartani, bárhol is legyenek a világban kollégák.

Az otthoni munkavégzés mellett még egy érv lehet a bench, amely 3 virtuális asztalig bármilyen munkahelyen ingyenesen használható. A távmunkát segítő szolgáltatás lényege, hogy egy felületet kapunk, amely egy asztal is lehetne a valóságban. Ezen az oldalon pedig képeket, dokumentumokat mozgathatunk, jegyzeteket írhatunk, rajzolhatunk, és közben a Skype-hoz hasonló, csoportos hanghíváson keresztül magyarázhatunk a kollégáknak.

Mindezt úgy, hogy a munkatársak valós időben látják, hogy mi történik a virtuális asztalon és ők is alakíthatják azt.

©

Ehhez csak regisztrálni kell, majd egy új benchet létrehozni, ahol a jobb szélen találjuk a kelléktárat. Balra az "Invite" ikonra kattintva hívhatunk meg kollégákat a megbeszéléshez, ha pedig mindenki engedélyt adott a mikrofonhoz való hozzáféréshez, már kezdődhet is a meeting. Regisztrációval nem rendelkezők is meghívhatók a megbeszélésbe, nekik a bench asztal linkjét kell elküldeni, majd nekik erre kattintani.

A "kattints és vidd" módszerrel bárki könnyedén húzhat a képernyőre fájlokat, lehet jegyzetelni, hogy mindenki lássa mi volt a megbeszélésen, de akár rajzokkal is illusztrálhatjuk mondandónkat.

Minden új fájl vagy jegyzet kap egy kis ikont, azok jobb alsó sarkára kattintva pedig a "Download" opcióval le is tölthetők a megbeszélésen készült anyagok. Ezek akár behívhatók Dropboxon vagy Google Drive-on keresztül is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!