szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy szinte mindennapos okostelefonos teendőhöz kínál segítséget az alábbi app.

Az okostelefonok viszonylag hamar lemerülnek, így gyakran kell tölteni őket. Viszont az sem igazán jó nekik, ha órákig a töltőn vannak 100 százalékos feltöltöttség mellett, na de kinek van ideje arra, hogy állandóan ezt figyelje?

Éppen ebben segít az ingyenes Full Battery & Theft Alarm nevű androidos app, amelyik két funkciót is kínál. A fő feladata, hogy megszólaltassa a telefont, ha az teljesen feltöltődött (vagy ha elért egy előre beállított töltöttségi szintet), viszont akkor is csörög, ha valaki idő előtt levette volna a töltőről (ezt nevezi az app viccesen „tolvaj riasztónak”).

©

Az app telepítése után azonnal jelentést kapunk akkumulátorunk állapotáról, és láthatjuk, hogy töltés nélkül még mennyi ideig bírná az eszközünk. Első lépésként beállításainkat érdemes megtenni, ezt balra fent a háromvonalas ikonra kattintva tehetjük meg. Itt választhatunk csengőhangot, riasztásismétlést, engedélyezhetjük a rezgést stb. Ugyancsak itt állíthatjuk be, hogy hány százalékos töltöttségnél kérünk riasztást, az alapértelmezett a teljes feltöltés, azaz a 100 százalék.

©

Ezután töltőre kell tenni a telefont, hogy aktiválhassuk a funkcióit, így a Charge Alarmot. Amikor a telefonunk töltöttségi szintje elérte a beállított értéket, egy riasztási képernyő jelenik meg és csenget a telefon. A figyelmeztetést a Stop Alarm feliratra kattintva tudjuk leállítani. A már említett Theft Alarm funkció élesítéséhez jelszót kell majd megadnunk. Az app Android Weart futtató okosórákra is letölthető.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!