szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár a mai digitális világban már ritkaságszámba megy a papírkép, azért sokan őriznek még ilyen fotókat. Ezek egyszerű digitalizálásához készült egy iOS-es alkalmazás.

Digitális korunkban könnyen elfeledkezünk azokról az időkről, amikor még filmtekercsre rögzítettük képeinket, majd izgatottan vártuk az előhívás utáni eredményt. Ilyen papírképeket még sokan őriznek, és ha valamiért digitalizálnánk ezeket, mindenekelőtt egy szkennerre lesz szükség.

Egy iOS-es app azonban kiküszöböli az említett eszközt, ugyanis az iPhone-t használja szkennerként, s pillanatok alatt elkészül a papírkép digitalizált változata.

Az Unfade nevű app használata igazán egyszerű: a választott kép fülé kell tartani a telefont, és a szupergyors szkennelési technológiának köszönhetően igazán gyorsan megkapjuk az eredményt, ráadásul az app intelligens szűrője még a megfakult színeket is új életre kelti.

©

A képek ezután több csatornán is megoszthatók, választhatjuk például az Instagramot, a Facebookot, de e-mailben is elküldhetjük bárkinek a fotót. Sajnos ez az app nem ingyenes, 4,99 euróba kerül, azonban ha valakinek sok papírképe (no meg iPhone-ja) van, megéri a beruházást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csányi szerinte az Eb-t még nem veszélyezteti a Szuperliga

Csányi szerinte az Eb-t még nem veszélyezteti a Szuperliga

A TCL telefonja nem csak széthajtogatható, utána még nyújtható is

A TCL telefonja nem csak széthajtogatható, utána még nyújtható is

Államtitkár: Akik nem tudnak a versenyszférában dolgozni, mehetnek közmunkásnak is

Államtitkár: Akik nem tudnak a versenyszférában dolgozni, mehetnek közmunkásnak is