szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha eddig az volt a baja, hogy nem tud avokádót, terhes nőt, szelfizőt küldeni hangulatjel-formában, akkor készülhet: a hónap végétől többtucatnyi új, vicces hangulatjel kerülhet a telefonjára.

A Unicode Consortium nem pihen: folyamatosan készíti az új hangulatjeleket. Június 21-én hattucatnyi, azaz 72 új emojit bocsát ki az eddigiek mellé. A hangulatjelek között lesz egy csomó új étel (avokádó, a rég várt bacon stb.), lesz bohócfej, szelfiző kar, táncoló férfi – a teljes választékot itt nézhetik meg.

©

A 72 új jel a Unicode 9.0-s változat Emojipedia 2.0-jának a része. A jelek "Apple-stílusban" készültek, azaz a fotorealisztikus képeket rajzos ábrákkal vegyítik.

Az, hogy a Unicode Consortium június 21-én bocsátja ki az új készletet, nem jelenti azt, hogy már aznap használhatjuk a jeleket. Ekkortól egyelőre az okotelefon-gyártók számára lesz elérhető, így rajtuk múlik, mikor jut el a gyűjtemény a végfelhasználókhoz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!