szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hazai győzelem született a régió legnagyobb startup versenyén: 23 ország 148 startupja közül a mesekönyvek forradalmasítására vállalkozó BookR Kids nyerte meg a fődíjat.

A Brain Bar Budapest konferencia részeként megrendezett CEE Lift Off! eseményen a Power Angels alapító tagjaiból, valamint a SpeedInvest és a Credo Ventures régióért felelős partnereiből álló zsűri a gyerekek mesekönyv-olvasási szokásait forradalmasító projektet tartotta a legjobbnak. Az egyben mesekönyv, hangoskönyv, animáció és játék BookR Kids sikere nemzetközi viszonylatban is komoly sikernek számít: a magyar csapat 23 ország 148 induló vállalkozása közül került ki győztesen. A győztes az OXO Labs által biztosított féléves akcelerátor program mellett a hazai befektetők szupercsapataként aposztrofált Power Angelstől kap 150 ezer eurós befektetési ajánlatot, és a co-working terek hazai pionírjának számító Loffice-ban tölthet el 6 hónapot.

A 10 döntős csapat közül a közönség a csapatépítés megreformálására vállalkozó Battlejungle-re húzta be a legtöbb voksot. A HR-tréning szolgáltatásokat alapjaiban megreformáló cég, amely az az Oppenheim ügyvédi iroda támogatását élvezheti 1 éven keresztül, hatalmas piacot céloz meg innovatív szolgáltatásaival.

A zsűri a kardiovaszkuláris betegségekben szenvedőkre koncentráló MyCG csapatát jutalmazta különdíjjal. A francia székhelyű cég, amely egy szív- és érrendszeri beavatkozásokra specializálódott magánklinikát is működtet, egy ruhába építhető EKG fejlesztésén dolgozik. Jutalmul nekik az Uniomedia biztosít teljes körű PR szolgáltatást egy közösségi tőkegyűjtő kampányához.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Állami segítséggel lehet elektromos kerékpárt vásárolni októbertől

Állami segítséggel lehet elektromos kerékpárt vásárolni októbertől

Bámulatosan tudja lecserélni az égboltot, a felhőket a Photoshop új funkciója – videó

Bámulatosan tudja lecserélni az égboltot, a felhőket a Photoshop új funkciója – videó

A kormány szerint 400–450 milliárd forintot hagy a családoknál a meghosszabbított hitelmoratórium

A kormány szerint 400–450 milliárd forintot hagy a családoknál a meghosszabbított hitelmoratórium