szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ne csodálkozzon, inkább cselekedjen gyorsan, ha jelszava megváltoztatására kéri a következő napokban a Facebook, a Netflix vagy más népszerű szolgáltatás.

Több éve lopták el azt az összesen több mint 500 millió felhasználónév-jelszó párost, melyeket nemrég közzé is tettek több online felületen. Bár a LinkedIn, a Tumblr és a MySpace oldalakról származó adatokról van szó, Brian Krebs biztonsági szakértő szerint több másik népszerű oldal, köztük a Facebook és a Netflix üzemeltetői is felfigyeltek a rengeteg ellopott belépési adatra.

Sokan ugyanis ugyanazt a jelszót használják több oldalon, így aztán mikor a Facebooknál összevetették a nyilvánosságra került felhasználónév-jelszó párosokat saját rendszerükkel, sok egyezést találtak. Krebs szerint akinél a facebookos belépéshez is használható adatokat találtak, azoknak e-mailt küldenek, melyben a jelszó mielőbbi megváltoztatását kérik.

A biztonsági szakértő szerint a Netflix már el is kezdte a jelszó megváltoztatását kérő e-mailek küldését, és a Facebook mellett több más szolgáltató is hasonló jelszóváltást kér majd a közeljövőben.

És ha már jelszót cserél, próbálja ki: így csinálhat 1 perc alatt könnyen megjegyezhető jelszót, amit senki nem fog kitalálni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Halló, Örkény Színház? Egy verset kérnék

Halló, Örkény Színház? Egy verset kérnék

Vádat emeltek a rendőrt elsodró miskolci ámokfutó ellen

Vádat emeltek a rendőrt elsodró miskolci ámokfutó ellen

Ritka fehér pingvint láttak a Galápagos-szigeteken – videó

Ritka fehér pingvint láttak a Galápagos-szigeteken – videó