szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Érdekes újdonságot vezet be anyaországában mobilszolgáltatóként is működő Tesco: aki vállal egy tényleg apró kellemetlenséget, annak érezhető kedvezményt adnak a havi telefonszámlán.

Miközben itthon érdeklődés hiányában nemrég bezárták a Tesco Mobile-t, az Egyesült Királyságban olyannyira működik a mobilszolgáltató, hogy még innovációra is futja. Az Engadget beszámolója szerint legújabb ajánlatuk keretében havonta 3 fontot, azaz nagyjából 1200 forintot elengednek annak, aki átengedi a hatalmat telefonja záróképernyője fölött.

Egészen konkrétan arról van szó, hogy egy androidos alkalmazás telepítése és beállítása után a lezárt telefon képernyőjén felnyitás előtt nem mindig a szokásos háttérkép jelenik meg, hanem időnként egy-egy hirdetés.

©

Fontos, hogy a hirdetések nem plusz dologként tűnnek fel, hanem az egyébként is meglévő záróképernyős háttérkép helyén, így tehát tényleg csak egy apró kellemetlenségről van szó. Kivéve persze annak, akit bármilyen reklám zavar. A hirdetőknek pedig remek felület a záróképernyő, hiszen ezzel naponta több tucatszor találkozik mindenki.

A megoldást szállító Unlockd több hirdetővel is megegyezett már, ott van köztük a reklámokat csak közvetítő Facebook, a McDonalds, a British Airways. Vagy például a Sun napilap is, ők az érdekes tartalmaikra való átkattintást szeretnék elérni.

Az Unlockd egyébként az Egyesült Államokban és Ausztráliában már belevágott hasonlóban helyi szolgáltatókkal, de Európában a Tesco mobilszolgáltató üzletága az első olyan vállalat, amelyik ilyen ajánlatot tesz a felhasználóinak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hétvégi járatot indít a BKK Normafára

Hétvégi járatot indít a BKK Normafára

A Bors lényegében megtrollkodta a Szájer-ügyet

A Bors lényegében megtrollkodta a Szájer-ügyet

Intelligens kapcsolók nélkül nincs okosotthon

Intelligens kapcsolók nélkül nincs okosotthon