szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Akár a tízmilliós kérdés is lehetne: milyen funkciót integrált az LG az egyik új televíziójába. A helyes választ valószínűleg csak kevesen tudnák.

Az LG nem Európába, nem is az Egyesült Államokba, hanem ázsiai országokba szánja egyik legújabb televízióját, és mindjárt megértjük, miért. Ennek a készüléknek nincsenek egyedülálló specifikációi (de azért a meglévőkért cseppet sem kell szégyenkeznie), nem ismeri fel tulajdonosa hangját vagy arcát, viszont kínál valami igencsak hasznosat: elűzi a szúnyogokat.

©

Ezek az apró, de igen kellemetlen vérszívók rengeteg betegséget terjesztenek, ezért is indokolt az LG elképzelése. Az LG 32LH520D típusjelű televízió ultrahangot bocsát ki, ezt az emberek nem hallják, a szúnyogok viszont menekülnek tőle. A tévé ezen képességét egyébként egy független indiai laboratórium is megerősítette. A szúnyogriasztás egyébként akkor is aktív marad, ha kikapcsolják a televíziót. Ugyanezt a szúnyogriasztó technológiát már más eszközökben is használta az LG, például légkondicionálókban és mosógépekben.

A 32”-es készülék 349 dollárnak megfelelő áron kerül forgalomba, egy sor beépített játékkal. Az LG külön is hangsúlyozza, hogy a televízió nem helyettesíti az egyéb szúnyogriasztó megoldásokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb rejtélyes fémoszlop bukkant fel, most Kaliforniában

Újabb rejtélyes fémoszlop bukkant fel, most Kaliforniában

Karácsony: Offshore hátterű céggel nem köt szerződést a főváros

Karácsony: Offshore hátterű céggel nem köt szerződést a főváros

Több karton kötszer, 400 pár női cipő – ezeket mind tehervonatokból lophatta el két férfi

Több karton kötszer, 400 pár női cipő – ezeket mind tehervonatokból lophatta el két férfi