szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Belép az (elektromos) kerékpárok piacára is a Xiaomi, rögtön egy érdekesnek ígérkező biciklivel.

Bár a Xiaomi neve elsősorban az okostelefonokról és a viselhető eszközökről ugorhat be, a cég egyéb eszközökkel is igyekszik bizonyítani, hogy nem mobilgyártóról, hanem egy általános technológiai vállaltról van szó. Ezúttal egy összecsukható elektromos kerékpárt dobnak a piacra.

A Mi QiCycle egy feltötléssel 45 kilométeren át segíti a hajtást, a hozzá társított alkalmazás pedig naplózza a távolságot, a sebességet, az elégetett kalóriát, és sok más egyéb adatot is. A háromfokozatú Shimano váltóval szerelt kerékpár viszonylag kis méretűre összehajtható, és mivel csak 14,5 kilós, akár kézben is könnyen magunkkal cipelhetjük rövidebb távon – például feltehetjük a buszra vagy felvihetjük az irodába.

©
©
©
©

Érdekesség a dologban, hogy a Xiaomi égisze alatt az éve elején már készült egy hasonló kerékpár, a QiCycle R1, a maga 3000 dolláros árával azonban egyáltalán nem lehet tömegtermék. A mostani Mi QiCycle ár-érték aránya már sokkal barátibb 455 dollárért hirdették meg, ami (nettóban) nagyjából 130 ezer forintot jelent.

Annyi biztos, hogy 455 dolláros eszköznek köszönhetően egyszerűbb lesz a zsúfolt kínai városokban közlekedni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
281 ezer menedékkérő kapott védelmet tavaly az EU-ban, Magyarországon 130 fő

281 ezer menedékkérő kapott védelmet tavaly az EU-ban, Magyarországon 130 fő

Elszántság és kreativitás

Elszántság és kreativitás

Budapest maga vizsgáltatja meg az oltások hatékonyságát 1500 embernél

Budapest maga vizsgáltatja meg az oltások hatékonyságát 1500 embernél