szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A közösségi oldal fejlesztői hosszú idő után hozzányúltak a Facebook ikonikus gombjához, és csináltak két nagyon hasznos bővítményt is.

Az újratervezett (weboldalakon látható) lájk gombból eltűnt a Facebook logója, helyére a szintén közismert felfelé mutató hüvelykujj került. A lájkok/megosztások számát korábban a gomb mellett lehetett látni, mostantól azonban ez is másként lesz, a fejlesztők ugyanis a számot bevitték a gomb belsejébe. A Facebook emellett az összes többi, a weboldalakba ágyazható gombját is átalakította, hogy mobilon még jobb legyen a kinézetük.

©

A közösségi oldal emellett két Chrome-bővítményt is kiadott. A Mentés Facebookon segítségével azokat a tartalmakat tehetjük el magunknak későbbre, amiket az adott pillanatban nem tudunk megnézni, később azonban szeretnénk visszatérni rá. Ezek a közösségi oldal bal oldalán található Mentve menüpont alatt jelennek meg. A bővítménnyel a Facebook a hasonló elven működő szolgáltatásoknak – például a Pocketnak – akar konkurenciát állítani.

©

A Share to Facebook ezzel szemben arra nyújt lehetőséget, hogy a tartalmakat azonnal megosszuk a közösségi oldalon, anélkül, hogy egy külön lapon megnyitnánk a Facebookon. Ez a bővítmény egyelőre még nem működik 100 százalékosan, nekünk legalábbis csak minden második-harmadik próbálkozásra jött össze a dolog.

Ha máskor is tudni szeretne a Facebook újításairól, lájkolja a HVGTech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!