szerző:
hvg.hu

Még egy dolgok kettévágására szakosodott alakulatnak is meg kellett küzdenie azért, hogy belenézzenek az olimpia lángot hordozó fáklyák egyikébe.

A nagy műgonddal és szertartásos keretek között meggyújtott olimpiai láng megóvása nem kis kihívás elé állította a mérnököket. A lángnak minden körülmények között égnie kell, míg el nem jut az olimpia helyszínére, túl kell vészelnie olyan kínos eseteket, mint ami nem sikerült Moszkvában a szocsi olimpia előtt 2013-ban, mikor kialudt a láng egy futó kezében. A pekingi játékokat megelőzően pedig számos aktivista próbálta meg eloltani a lángot.

Azonban az idei fáklya könnyen lehet, hogy az egyetlen olyan dolog eddig, ami működik az olimpiával kapcsolatban. Megkockáztatjuk, hogy a világűrből való visszatérést is könnyen átvészelnék az az új fáklyák. Hogy miért?

A What's Inside kifejezetten tárgyak kettévágására specializálódott YouTube-csatorna, akiknek sikerült beszerezniük egyet az idén használatos fáklyák közül. Az eszköz kettévágásához három különböző fűrészre volt szükségük, ugyanis az első feladta a harcot és elfüstölt, a második egyszerűen kevésnek bizonyult. Az sem sokat segített, hogy vízzel permetezték a vágott felületet, akkora hő keletkezett, amit a nagyobb fűrész is nehezen bírt. A műveletet csak hosszú órák alatt tudták végrehajtani.

A fáklya egyébként kifejezetten futurisztikusra sikerült, teleszkóposan kinyitható a dizájn részeként, fala különleges alumíniumgyűrűkből tevődik össze, ami hihetetlen ütéseket képes elviselni. Az összsúly lényegében még így is könnyebb, mintha egy lángoló bottal futnának a versenyzők. Az égésterméket egy sűrített gázzal töltött tartály biztosítja, ami a teleszkópos dizájn miatt rugós kiáramlócsővel rendelkezik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kocsis Máté lebunkózta az ellenzéket

Kocsis Máté lebunkózta az ellenzéket

Hogyan kerülhető el a súrlódás a csapaton belül?

Hogyan kerülhető el a súrlódás a csapaton belül?

A kormánypárti hetilap meglepődött azon, hogy olvasói kiálltak a CEU mellett

A kormánypárti hetilap meglepődött azon, hogy olvasói kiálltak a CEU mellett

Ez lesz az új telefonos divat? Itt a világ első lyukasztott kijelzős mobilja

Ez lesz az új telefonos divat? Itt a világ első lyukasztott kijelzős mobilja

Forradalmi megoldással állt elő az Intel, amivel képesek leküzdeni a fizikát

Forradalmi megoldással állt elő az Intel, amivel képesek leküzdeni a fizikát

Böde Dánielt kitették a Fradi első csapatából

Böde Dánielt kitették a Fradi első csapatából