szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Száz új vagy áttervezett emojit bocsátott ki az Apple az iOS 10-hez, sok közülük a mai világ pozitívabb, negatívabb jelenségeire utal.

Az ősszel érkező iOS 10-be száz új vagy áttervezett emoji kerül, az új jeleket a Unicode Consortiummal együtt fejlesztette az Apple. Megjelenik a vízipisztoly szimbólum (zöldben és narancssárgában), és állítólag a jóval durvább pisztoly szimbólumot cseréli le e kedves gyerekjáték jelére az Apple. A CNN értesülése szerint ebben igen nagy része volt a „New York-iak a fegyveres erőszak ellen” nevű szervezetnek, amelyik nyílt levéllel bombázta az Apple-t az ügy érdekében.

©

De egyéb aktuális jelenségekre is reagálnak az új emojik, így lesz szivárványos zászló, csonka család (egyedül maradt apuka, illetve anyuka a gyerekével, gyerekeivel), sőt az emancipáció jegyében megjelentek a női sportolók (súlyemelő, szörfös, futó stb.), sőt van már hölgydetektív és női építőmunkás is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!