szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság “kifejezetten megtiltotta” a médiamunkások számára, hogy a mostanában felkapott formátum szerint rövid mikrovideókat készítsenek a riói olimpia képeiből.

A NOB határozata szerint az olimpián készült felvételek animált grafikai formába alakítása – mint például GIF – vagy rövid videós közzététele (mint például Vine vagy Coub-bejegyzés) “kifejezetten tilos”. Ez még egy tavalyi kiadott, de a riói olimpiára vonatkozó hirdetményben van benne, amit most kapott fel a média.

A szabályozást világszerte szánakozással vegyes értetlenséggel fogadta a média, hiszen a NOB ezzel éppen a jelenlegi talán legnépszerűbb webes közlési formát tiltotta le. No és persze egészen biztos, hogy a szabályozást nem fogják tudni betartatni. Sőt: egészen biztosak vagyunk benne, hogy a riói olimpiával kapcsolatban kifejezetten megszaporodnak majd a GIF-ek. Előételnek máris mutatjuk a 2014-es szocsi téli olimpia legemlékezetesebb pillanatát. GIF-ben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagy a bizonytalanság a trianoni menekültek pontos száma körül

Nagy a bizonytalanság a trianoni menekültek pontos száma körül

Lenyűgöző videón a füstöt okádó Etna

Lenyűgöző videón a füstöt okádó Etna

Korrupciós ügy miatt börtönbüntetésre ítélték Nicolas Sarkozyt

Korrupciós ügy miatt börtönbüntetésre ítélték Nicolas Sarkozyt