Balogh Csaba
Balogh Csaba
Tetszett a cikk?

Jelentős mennyiségű pályázati pénzhez jutott az a cég, amelyik a feltalálóként Rogán Antal által is jegyzett technológia mögött áll.

Húsz százalékos önrész mellett a projekthez köthető költségek 80 százalékát fedező uniós támogatásokat ítélt oda a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) annak a ProfiTrade 90 Kft.-nek, amely egy meglehetősen erősnek tűnő szálon köthető Rogán Antalhoz. Ez a cég kezdte el fejleszteni azt a technológiát, melynek szabadalmát Rogán Antal is jegyzi. (Hogy mit is tud ez a találmány, arról itt olvashat.)

A vállalat a MobileSign néven pályáztatott, azóta MobilSign néven forgalmazott projektjéhez 256 800 000 forintot kapott az Új Széchenyi Terv keretein belül. A ProfiTrade 90 Kft.-nek saját honlapja tanúsága szerint az elmúlt időben összesen négy említésre méltó projektje volt, és úgy alakult, hogy a GOP 1.1.1-11 támogatási konstrukción belül a másik három projekttel kapcsolatos pályázatukat is támogatásra méltónak ítéltetett. A négy projekthez 2012 és 2015 között összesen 965 459 720 forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Rogán Antalhoz a találmányt társfeltalálóként jegyző ügyvezetőjén át is köthető vállalkozás.

Cikkünk megjelenése után a Miniszterelnöki Kabinetiroda egy egymondatos közleményt juttatott el szerkesztőségünknek: "Rogán Antal a szabadalmában leírt eljárás kifejlesztésére soha nem igényelt és nem is kapott EU támogatást." Ilyesmiről egyébként fentebb nincs szó, hírünkben a ProfiTrade 90 Kft. nyertes pályázatáról írtunk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kommunista párt leckézteti a legismertebb kínai milliárdost

A kommunista párt leckézteti a legismertebb kínai milliárdost

Visszatér az amerikai kormányzatba Victoria Nuland, aki többször támadta élesen az Orbán-kormányt

Visszatér az amerikai kormányzatba Victoria Nuland, aki többször támadta élesen az Orbán-kormányt

Mától Stellantis, ami korábban Fiat Chrysler és Peugeot Citroen volt

Mától Stellantis, ami korábban Fiat Chrysler és Peugeot Citroen volt