szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kevert valóságon (mixed reality), azaz a kiterjesztett és a virtuális valóság vegyítésén dolgozik a Microsoft. A Windows Holographic shell a jövő évi Windows-frissítéssel érkezik.

Már a Windows 10 megjelenése óta hallani a Windows Holographicról, a Microsoft operációs rendszerének mixelt valóság oldaláról, amelyben az eszközök együtt dolgozhatnak, függetlenül attól, hogy virtuális valóságra vagy kiterjesztett valóságra fejlesztették őket.

Eddig nem lehetett tudni, mikor jut mindez el a felhasználókhoz, azonban az Intel fejlesztői fórumán Terry Myerson bejelentette, hogy a Windows Holographic már 2017-ben része lesz az asztali platformnak, méghozzá egy update formájában érkezik. Ez azt jelenti, hogy bármelyik Windows 10-es PC együtt dolgozhat majd például a HoloLensszel, illetve – elméletben – minden olyan eszközzel, amely támogatja a Windows Holographicot.

©

Persze a shell használatához megfelelő gépre is szükség lesz, és az Intel és a Microsoft most dolgozza ki a rendszerkövetelményeket. A végleges specifikációkat decemberben fektethetik le. A WH fejlesztői verziói már hónapok óta a mérnököknél vannak, és a jövő év nyarára várható megjelenés valószínűsíti, hogy a tesztelők még ebben az évben hozzájuthatnak. Szerencsére nem csak a méregdrága – de kétségtelenül fantasztikus – HoloLens szemüveggel lehet majd használni az új operációsrendszer-változatot, a Microsoft ugyanis bejelentette, hogy a HTC Vive is a támogatott eszközök között lesz.

Az alábbi videó némi ízelítőt ad a majdani lehetőségekből.

Ha máskor is tudni szeretne a Windows újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!