szerző:
hvg.hu

Kicsit megkésve, de hatalmas lelkesedéssel veti bele magát az akciókamerák egyre zsúfoltabb piacába a fényképezőgépek terepén régóta magabiztos Nikon.

A gyártó a kölni Photokina fotós szakkiállításon leplezte le három új akciókameráját, melyek révén nem titkoltan a GoPro, illetve a Samsung hasonló termékeinek kíván konkurenciát állítani. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezek közül az egyik termék, a leginkább a Samsung Gear VR-ra hasonlító KeyMission 360 formálisan már az év elején be lett jelentve, de kézzel fogható formában csak most debütált. A másik két eszköz új fejlesztés.

©

A KeyMission 360 segítségével 360 fokos komplett panorámafotók- és videók készíthetők, melynek köszönhetően a felvételeket megtekintők minden eddiginél jobban belefeledkezhetnek a digitálisan rögzített történésekbe. A készülék két darab 20 megapixeles kamerával bír, melyek révén 30 megapixeles fotók, illetve Ultra HD 4K felbontású videók készíthetők. A készülék nem mellesleg víz-, por- és ütésálló.

©

A külső behatásokkal szemben ugyancsak ellenálló, többek közt kijelzővel is rendelkező KeyMission 170 könnyen kikövetkeztethető módon 170 fokos szögben lát a maga egyetlen kameramoduljával: a maximális fotófelbontás ezúttal 8,3 megapixel, videózni pedig ezzel a készülékkel is 4K felbontásban tudunk. A KeyMission 80 értelemszerűen 80 fokos nagylátószöggel rendelkezik, és ez a 12 megapixeles, Full HD videófelvevős apróság akár a ruházatunkra is egyszerűen felrögzíthető. A szelfizésnek sincs akadálya, ugyanis a hátsó kiegészítő kamerával 4,9 megapixeles önarcképek készíthetők.

©

Mindhárom újdonság októbertől lesz kapható: a 360-as, a 170-es, illetve a 80-as modell ára rendre 499, 399, illetve 279 dollár magasságában fog alakulni. Európában várhatóan ugyanezen számértékek mögött euró lesz feltüntetve az árcédulán, vagyis hazánkban mintegy 155, 125, illetve 85 ezer forint ellenében lesznek hazavihetők a Nikon új kamerái.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Lakástakarékok: az állami támogatások megszüntetése a Fundamentát találta telibe

Lakástakarékok: az állami támogatások megszüntetése a Fundamentát találta telibe

Magyarországra jön Chuck Norris

Magyarországra jön Chuck Norris

Lovasi András nem csak zenél, újabban lekvárt is készít

Lovasi András nem csak zenél, újabban lekvárt is készít

96 milliárdos felárral dolgoztak Mészárosék cégei

96 milliárdos felárral dolgoztak Mészárosék cégei

A sors iróniája, éppen most készül új székházba a Fundamenta Lakáskassza

A sors iróniája, éppen most készül új székházba a Fundamenta Lakáskassza

Bod Péter Ákos: Teljesen érthetetlen, miért törlik el a lakástakarékok állami támogatását

Bod Péter Ákos: Teljesen érthetetlen, miért törlik el a lakástakarékok állami támogatását