szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hárommilliárd dollárt, azaz 825 milliárd forintot ajánlottak fel orvosi célra. Az összeg nagy, de van mögötte egy terv is. Egy elég merész céllal.

A Facebook vezetője pár napja megígérte, hogy valami fontos bejelentést tesz majd, és szerdán kiderült, hogy valóban nem kicsit álmodik. Egy emberöltőn belül a világ összes betegségére szeretnék megtalálni a gyógymódot, hogy megelőzni, gyógyítani vagy legalább hatásosan kezelni lehessen minden egyes egészségügyi problémát – erre tett fel egy óriási összeget Mark Zuckerberg és felesége, Priscilla Chan.

A Chan Zuckerberg Science tudományos projekt San Francisco-i bejelentésekor azt mondták: hisznek benne, hogy ezt a célt még gyermekük élete alatt, azaz legfeljebb egy évszázadon belül elérheti az emberiség. Ehhez a következő tíz évben legalább 3 milliárd dollárral járulnak hozzá – a Facebook-részvények 99%-ából –, de ezt csak kiindulási alapnak szánják. Ezzel indítanak útjára egy mozgalmat, és várják mások – elsősorban valószínűleg hasonló szellemben gondolkodó technológiai vállalatok – pénzét is. A Facebookon élőben közvetített bejelentésen Mark Zuckerberg úgy fogalmazott: a tervük része, hogy összehozzák az orvosokat és a mérnököket, hogy a technológiai fejlesztésekkel egyre jobb eszközök kerülhessenek az egészségügy kezébe.

A szintén a technológiai fejlődés nagy híveként számon tartott egyik legelismertebb jövőkutató, Ray Kurzweil szerint a gépek fejlődése pár éven belül elvezethet a tulajdonképpeni örök élethez.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csányi Sándor: Nem kell több stadiont építeni

Csányi Sándor: Nem kell több stadiont építeni

Itt a 680 lóerős legújabb hibrid Toyota

Itt a 680 lóerős legújabb hibrid Toyota

Megszűnt az útlezárás az M5-ös autópályán Balástyánál

Megszűnt az útlezárás az M5-ös autópályán Balástyánál