szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hiába próbálta meg a Mediaworks szétlőni a Népszabadság szerkesztőségét és kilőni a lap szervereit. Egy bővítmény telepítése után az eddig megjelent összes cikk zöme továbbra is olvasható lesz.

Bár minden bizonnyal sokan vannak azok, akik szeretnék, ha a Népszabadság kényes kérdéseket firtató tartalmait ezután senki nem olvashatná el, szerencsére már 2016 van, az internet pedig hosszú évek óta nem felejt. Már csak azért sem, mert a webes tartalmak archiválását célul kitűző Internet Archive jó régóta menti sok-sok weboldal tartalmát – például a Népszabadság Online-ét is.

Az oldal Wayback Machine nevű online időgépében sok NOL-on megjelent tartalmat meg lehet találni, de a legjobb kereső mégis csak a Google-é. Egy-egy témát a Google-ből kikeresve viszont hiába is kattintunk, csak hibaüzenet jön be. Ez a helyzet egyszerűen megváltoztatható: erről az oldalról telepítse gépére a NOL Archívum nevű ingyenes Chrome-bővítményt. Ezután bármilyen nol.hu-s oldalt (tehát népszabadságos cikket) próbál megnyitni, a bővítmény néhány másodperc – és egy, alább látható kedves tájékoztatás – után betöltő az archívumból a cikket.

A fejlesztők segítenek elütni a várakozás hosszú másodperceit.
És máris itt a cikk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Anglia visszaáll a járványkészenléti rendszerre, de máshogy

Anglia visszaáll a járványkészenléti rendszerre, de máshogy

Putyin elárulta, miért nem gratulált Bidennek

Putyin elárulta, miért nem gratulált Bidennek

Az USA hivatalosan is kilépett a Nyitott Égbolt fegyverkorlátozási egyezményből

Az USA hivatalosan is kilépett a Nyitott Égbolt fegyverkorlátozási egyezményből