szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elsőre hihetetlen mennyiségű időt pazarlunk el munkahelyeinken a nem elég jó irodai készülékek és a kissé régi informatikai rendszerek miatt. Nehéz elképzelni, hogy miből adódik össze, de máris mutatjuk.

Kilenc európai ország, köztük Magyarország összesen 6045 irodai dolgozójának részvételével folytatta le a Sharp megbízásából a Censuswide azt a kutatást, melynek eredménye minden túlzás nélkül szörnyű képet mutat. A kutatás szerint egy átlagos munkavállaló évente 19 napot veszteget el a lassú vagy nem hatékony készülékek miatt.

A különböző eszközöknek és technológiáknak a gyorsabb munkát kellene segíteniük, azonban a valóságban az elavult gépekkel és nem felhasználóbarát szoftverekkel gyakran sok időt vesztegetnek el az emberek. A kutatás egyik megállapítása például az volt, hogy egy átlagos munkavállaló naponta 22 percet tölt fájlok szerveren való keresésével. A nyomtató használata lassabb, mint amilyennek lennie kellene: az emberek naponta hat percet töltenek a gép bemelegedésére várva, és közel kilenc percet az oldalak kibocsátására.

©

A havonta 13 órát, éves szinten pedig a már említett 19 napot jelentő idő óriási pazarlás, akármelyik oldalról is nézzük. Ha ennek a (teljesen feleslegesen eltöltött) időnek akárcsak a felét kiadnák szabadságnak, mennyivel jobban éreznék magukat az alkalmazottak. De ha az alkalmazottak évi 19 nappal – azaz majdnem egy teljes hónapnyi munkanappal – többet tudnának értelmes munkavégzésre fordítani, az hatalmas megtakarítást vagy profitnövekedést hozhatna a vállalatoknak

A felmérés szerint a holtidők még elveszített alkalmazottakat is jelentenek: minden hetedik ember (14%) azt mondta, hogy nem keresne másik állást, ha irodája jobb technológiával lenne felszerelve, és a megkérdezettek fele (53%) azt mondta, hatékonyabb lehetne korszerűbb gépekkel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez volna az Apple titokzatos új fejhallgatója?

Ez volna az Apple titokzatos új fejhallgatója?

Legalább a Nyugat-Balkánon stagnál a fertőzöttek száma

Legalább a Nyugat-Balkánon stagnál a fertőzöttek száma

A Surface Duo után szabadon: ilyen lehetne a Microsoft Surface Solo

A Surface Duo után szabadon: ilyen lehetne a Microsoft Surface Solo