szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Október 31-én hivatalosan is halottnak nyilvánítja a Windows 7 Professionalt és a Windows 8.1-et a Microsoft, legalábbis a nagy PC-gyártók vonatkozásában.

2009 júliusában jelent meg a Windows 7, a Microsoft akkor legstabilabb operációs rendszere. Hamar kedveltté vált, és sokáig a legnagyobb piaci részesedést mondhatta a magáénak, és ebbe a nem olyan jól sikerült Windows 8 sem tudott beleszólni. Azóta persze már van Windows 10 is, és a Microsoft megváltozott üzletpolitikájának köszönhetően immár rengetegen használják.

Az alap Windows 7-es gépek gyártása már két éve megszűnt, és most hasonló sors vár a Windows 7 Professionalre, illetve a Windows 8.1-re (a Windows 8-nál június volt a hasonló dátum). Szóval tulajdonképpen már csak órák vannak hátra, október 31. után ugyanis azok a számítógépgyártók, akik gyakran telepítenek Windows szoftvereket a gépükre (pl. Dell, Lenovo, HP) már nem készíthetnek és nem árulhatnak olyan PC-t, amelyen a Windows 7 Professional vagy a Windows 8.1 futna.

©

Mindez persze nem jelenti azt, hogy a régebbi Windows-verziókat temetni kellene. Sok üzemelő gépen futnak ugyanis, és aki ragaszkodik hozzájuk, talán elcsíphet egy raktárkisöprést vagy használt gépet is vehet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már érkeznek az SMS-ek az internetes oltásfoglalásról

Már érkeznek az SMS-ek az internetes oltásfoglalásról

Itt láthatja: ennyivel lehet kisebb az iPhone 13 szenzorszigete

Itt láthatja: ennyivel lehet kisebb az iPhone 13 szenzorszigete

Ismeretlen karitatív szervezet kapja meg a korábbi eszközkezelő után megmaradt állami bérlakásokat

Ismeretlen karitatív szervezet kapja meg a korábbi eszközkezelő után megmaradt állami bérlakásokat