szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tollal is írhatunk a Wordbe, bármilyen színt beállíthatunk majd témának és jobb lesz az Edge böngésző is. A Windows 10 Creators Update frissítőcsomagjára még egy kicsit várni kell, de már most látszik, mennyi hasznos újdonsággal készültek a Microsoftnál.

A hét közepén nemcsak egy nagyon erős, új számítógépet mutatott be a Microsoft, de bejelentette azt is, jövő év elején jön a Windows 10 következő nagy frissítése, a Creators Update (Windows CU) néven emlegett pakk. Az már az eseményen kiderült, az új csomagban a 3D nagy hangsúlyt kap, és ehhez kapcsolódóan azt is megmutattuk, milyen lesz az új Paint. A 3D-s funkciók mellett azonban számos dolog frissül majd a Windowsban, ami a kiadott promóvideóban is látható egy-egy képkocka erejéig, de a Microsoft még nem tért ki rájuk, a Thurott viszont igen.

Megújul a Műveletközpont

A Windows CU néhány apróbb módosítással frissíti majd a Műveletközpontot, lesz azonban egy olyan változás is, aminek hiánya miatt eddig sokan bosszankodtak. A panelen helyet kap majd egy hangerő és a képernyő fényerejét beállító csúszka. Utóbbi azért is rendkívül hasznos, mert a jelenlegi csempével csupán 25 százalékos léptékkel lehet világosítani/sötétíteni a képernyőn, az új megoldás viszont ennél jóval finomabb beállítást is lehetővé tesz.

©

Egyedi színek mindenhol

A Windows 10-ben eddig is lehetőség volt arra, hogy a tálcának és egyéb elemeknek mi válasszuk ki a színét, eddig azonban csak az előre meghatározott színekből választhattuk ki a nekünk tetszőt. Az új frissítésnek köszönhetően a lehetőségek száma nagyjából végtelen lesz, ugyanis mi magunk állíthatjuk be az árnyalatot is.

©

Témák pénzért

A Windows CU érkezésével megkezdi a témák árusítását a Windows Store-ban. A színek beállítása mellett ettől még inkább egyedivé válik a Windows 10 megjelenése. A témák között találhatunk többek között Minecraft- és Leauge of Legends-stílusút is.

©

Barátok egy kattintásra

A frissítésben az egyik legnagyobb változás, hogy közösség-központúvá válik a Windows 10. A barátok ikonja (ami hasonló a Facebook Messenger barátokat ábrázoló kis ikonjaihoz) a Tálca jobb alsó sarkába kerülnek, így egyetlen kattintással bárkit elérhetünk. Ezekre kattintva Skype-on vagy e-mailen keresztül azonnal kapcsolatba léphetünk velük, képeket, videókat küldhetünk nekik.

©

Zeneszerkesztő

A Microsoft nemcsak a Paint-frissítéssel jár majd az alkotók kedvében, gondolt azokra is, akiknek a zene a mindenük. A Microsoft egy külön Groove Music Maker nevű appot is készít, amit úgy terveztek meg, hogy azt az érintőképernyős eszközökön is könnyen lehessen használni. A videó szerint könyvtárból is külső eszközről is húzhatunk majd be hangot, amiken különböző műveleteket hajthatunk majd végre.

©

Tollal a Wordben

A Windows CU egy másik különlegessége lesz, hogy teljes mértékben támogatja majd a toll használatát a Wordben. A segítségével a szövegből törölhetünk majd részeket, vagy külön megjegyzést írhatunk hozzá.

©

Változik az Edge is

A jövőre érkező frissítőcsomagban a Windows beépített böngészője, az Edge is változni fog. A megnyitott lapok előnézetét is láthatjuk majd, hogy egyből tudjuk, melyikre van szükségünk. Emellett a lapok kezelésébe is belenyúlnak, amivel lehetőség nyílik arra, hogy bezárásnál vagy újraindításnál visszaállítsuk a megnyitott lapokat.

©

Fokozott biztonság

Az operációs rendszerrel együtt a Windows Defender is kap majd egy frissítést a Microsofttól. A Defender jelenleg mint egy klasszikus win32-es alkalmazás létezik, az új verzió azonban igazi ráncfelvarráson esik majd át, és úgy fog kinézni, mint egy valódi univerzális app.

©

Ha máskor is tudni szeretne a Windows új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Brüsszelben tárgyal Orbán jövő pénteken

Brüsszelben tárgyal Orbán jövő pénteken

Az ellenzék szerint Orbán a szülőkre hárítja azt a felelősséget, amit neki kellene vállalnia

Az ellenzék szerint Orbán a szülőkre hárítja azt a felelősséget, amit neki kellene vállalnia

Voksturizmus: több nyomozás is folyik még fiktív lakcímbejelentések miatt

Voksturizmus: több nyomozás is folyik még fiktív lakcímbejelentések miatt