szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az alábbi oldalon könnyen megtalálhatjuk azt a várost, amelyik a leginkább megfelel anyagi és egyéb elképzeléseinknek.

Ha valaki kipróbálná magát külföldön, vagy csak hosszabb szabadságra menne konkrét célállomás ismerete nélkül, annak érdemes felkeresnie a The Earth Awaits nevű oldalt, ahol a legkülönfélébb feltételek beállításával találhatja meg a számára legmegfelelőbb helyet. Nem vagyunk ugyanis egyformák, mások az anyagi lehetőségeink, mások az elvárásaink, van, aki a nyüzsgő várost szereti, másnak inkább a közbiztonság a fontos.

A The Earth Awaits oldalon valós információkat kapunk, nagyon jó becslést a megélhetési költségekről, arról például, hogy mibe kerül a lakásfenntartás. Az adatok a közösségtől érkeznek, azoktól, akik helyben laknak. A Numbeo gyűjti össze ezeket, és naponta frissíti. De egyéb információkat (pl. Wikipédia) is felhasználnak az oldalon. Alapbeállításban dollárban számolódik minden, de a jobb felső részen lévő fogaskerék ikonra kattintva változtathatunk pénznemet, azonban forintot nem találunk itt.

©

Ahhoz, hogy megtalálhassuk a legmegfelelőbb helyet, a kezdőoldalon kell megadnunk az elvárásainkat (beleértve, hogy milyen lakást szeretnénk, hány tagú a család, milyen hőmérsékletet viselünk el, mennyire tartjuk fontosnak a közbiztonságot stb.), illetve anyagi lehetőségeinket – ez utóbbinál egy csúszkán kell megadnunk a tól-ig határt. Még kontinenst/kontinenseket is választhatunk, hogy hol képzeljük el második otthonunkat.

Ezután a Search gombra kell kattintanunk, és már kapjuk is az ajánlott városok listáját. Ha valamelyik megtetszik, akkor a Details feliratra kattintva további, részletesebb információkat kapunk róla, képeket nézegethetünk, cikkeket  olvashatunk a városról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazeta Wyborcza: A lengyel kormány azért fenyegetőzik vétóval, mert fél

Gazeta Wyborcza: A lengyel kormány azért fenyegetőzik vétóval, mert fél

Félig leaszfaltoztak egy macskát Bács-Kiskun megyében

Félig leaszfaltoztak egy macskát Bács-Kiskun megyében

„Nem szeretnék, és nem is tudnék a jövőben egy nettó NER-projektben résztvenni” – felmondott a Neokohn főszerkesztője

„Nem szeretnék, és nem is tudnék a jövőben egy nettó NER-projektben résztvenni” – felmondott a Neokohn főszerkesztője