szerző:
hvg.hu

Az alábbi Indiegogo-projekt tárgya egy olyan edzőcipő, amelyet – és ez nem tévedés – kijelzővel is elláttak. Akár fényképeket is megjeleníthetünk rajta, sőt videók is lejátszhatók.

Az Indiegogón gyűjti – sikerrel – a pénzt a Vixole nevű edzőcipő, amelybe érzékelőket, sőt kijelzőt is raktak fejlesztői. Ez utóbbin ábrák, animációk jeleníthetők meg, de akár fényképeket is ráküldhetünk a lábbelivel Bluetooth-kapcsolatban álló okostelefonról.

A sportcipőnek három eltérő tudású változata van, az alap (Vixole Basic) és a középső modell (Vixole Plus) monochrom LCD kijelzőt kapott, míg a legnagyobb tudásút (Vixole OLED) színes OLED megjelenítővel árulják, ezen nagyfelbontású képek, sőt videók is lejátszhatók. Ez az utóbbi modell viszont limitált szériás lesz, összesen 300 párat gyártanak belőle. A vízálló sportcipőket vezeték nélkül lehet tölteni – két óra töltési idő nyolcórányi használatot tesz lehetővé.

©

A Vixole Plusba egy sor mozgásérzékelőt építettek, és lehetőség van arra, hogy annak a zenének a függvényében változzák az LCD mutatta mintázat, amit éppen hallgatunk. Pontos lépésszámláló is van benne, és a nyílt API-nak köszönhetően a fejlesztők különféle izgalmas dolgokat kitalálhatnak hozzá. Például olyat, ami már megvan ebben, az NFC érzékelővel szerelt modellben, hogy információt lehet cserélni más, hasonló cipőt viselő felhasználókkal.

A kijelzős edzőcipő ára 150-300 dollár között van, és jövő júniusban szállítják az első darabokat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!